Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Dr. Svébis Mihály ismét segítő kezet nyújtott a Wojtyla Ház szegényeinek

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__29942
A Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója vendégeskedett hétfőn a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhán mindenkihez volt egy-egy kedves szava, ráadásul az ebédosztásban is tevékenyen részt vállalt. (Fotók: Tódor Norbert)

Farkas P. József, a jótékonysági szervezet alapítója nem először köszönthette a főigazgatót, aki egész évben odaadó támogatója a rászorultakkal foglalkozó szociális intézménynek. Most sem jött üres kézzel. Barátjával, a kunbaracsi Szabó Istvánnal – egyik közös vadászatuk eredményeként – őzragut szolgáltak fel a sorsközösség tagjainak. Szabó István, a helyi polgárőr egyesület vezetője, sokadszor főzött a népkonyhán, több alkalommal gulyáságyúban, ezúttal viszont a bogrács mellett döntött a kiváló önkéntes szakács.

Étkezés előtt a gondozottak énekszóval lepték meg Svébis Mihályt. Az újonnan alakult, wojtylásokból álló Angyalok kórusa egyházi éneket adott elő Király Enikő gitárkíséretével. A megható pillanatok után a kórház főigazgatója elmesélte vadászatuk történetét, az őz elejtését, majd mindenkinek kifogástalan egészségi állapotot és jó étvágyat kívánt.

Farkas P. József megjegyezte, sajnos a Wojtyla család is gyakran kerül kapcsolatba az egészségüggyel, így a helyi kórházzal. Svébis Mihály mindannyiszor segítette őket, melyet ezúton is hálás szívvel köszönnek.

Ennek kapcsán a főigazgató elmondta, a jövőben is számíthatnak az általa vezetett egészségügyi intézményre. Mindig örülnek a pozitív visszajelzéseknek. Hozzátette: úgy véli, a kecskeméti kórház az ország egyik legjobb ilyen jellegű létesítménye, mely teljesítményszint nem csupán neki köszönhető, hanem az egész kollektívának, és annak, hogy a kiváló orvosok és más szakdolgozók nem távoztak külföldre. A minap éppen szabadságáról tért haza – mesélte –, amikor egy család tagjai hálájuk kifejezését még a legnépszerűbb közösségi oldalon is megosztották, melyet több ezren tekintettek meg. Történt, hogy egy nagymama, akinél unokája nyaralt, infarktust kapott. A kórházban nem hagyták magára a kisgyermeket, lefektették az orvosi szobában, ahol nővérek vették pártfogásba, míg a nagymama műtéten esett át, aki csodával határos módon túlélte a súlyos betegséget. Amikor a szülők megérkeztek, és látták, milyen törődésben volt része gyermeküknek, rendkívül meghatódtak – hangoztak dr. Svébis Mihály szavai a Wojtyla Ház étkezdéjében.

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés