Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Negyedik napon a Modern Home Hungary Kft. támogatta a főtéri étkeztetést

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30173
Karácsonyt követően a kecskeméti Modern Home Hungary Kft. tulajdonosai is ebédlőasztalhoz hívták Kecskemét szegényeit. A Wojtyla Barátság Központ sátrában ezúttal szintén több száz rászoruló jelent meg, hogy délidőben melegétellel, édességgel csillapítsa éhségét. (Fotók: Tódor Norbert)

Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője után az adományozók oldaláról Bodor Henriette köszöntötte a sátorban ülőket. – Nagy szeretettel járunk mindig hozzátok, immáron évek óta. Cégünk küldetése a segítségnyújtás, függetlenül attól, hogy valaki szegény, hisz vezetőink is tudják, honnan jöttek. Éppen ezért nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy ahol tudnak, segítsenek. Ránk jövőre is rendszeresen számíthattok – fogalmazott az ebédre várakozókhoz szólva a Modern Home munkatársa.

Igei szolgálatattal Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze lépett a mikrofonhoz. Lukács evangéliumából idézett: „És íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. Azt a kijelentést kapta a Szentlélektől, hogy nem hal meg addig, amíg meg nem látja az Úr Krisztusát. A Lélek indítására elment a templomba, és amikor a gyermek Jézust bevitték szülei, hogy eleget tegyenek a törvény előírásainak, akkor karjába vette, áldotta az Istent, és ezt mondta: Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak és dicsőségül népednek, Izráelnek.” (Lk 2,25).

– Ne múljon el az ünnep felettünk úgy, hogy valamit ne láttunk volna meg Isten titkaiból. A 2019. évi karácsony legyen olyan alkalom számunkra, amibe valamit beleviszünk; egy mosolyt, barátságot, segítőkészséget, vagy bármit, ami erőt ad a hétköznapokban. Lehet, hogy van itt valami kis ajándék. Nem csak egy megterített asztal, hanem ezen túlmenően barátság, szeretet, odafigyelés, mások elfogadása, megbecsülése. Az, hogy megláthatjuk másokban Isten teremtményét. Ezek mind-mind olyan ajándékok, amelyek hosszú időre, akár egy életre megmelegíthetik szívünket – fűzte hozzá a református lelkipásztor.

A cégvezetők jóvoltából mintegy háromszáz adag székelykáposztát, valamint kenyeret, szaloncukrot és nápolyi szeletet szolgáltak fel a Modern Home-csapat jelenlévő tagjai. Mellettük a Wojtyla Ház önkéntes mesterszakácsa, Mezei Attila szorgoskodott a „pult” túloldalán.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés