Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az ötödik napon is mindenki jóllakott a főtéri Wojtyla-sátorban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30174
December 28-án a Vacsi Kft. vezetői biztosítottak melegételt a rászorultak számára. Ebédindító igei szolgálattal dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa lépett a mikrofonhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

A főtámogatók képviseletében Németh Csabáné és Zahorecz Jánosné tisztelte meg jelenlétével a jótékonysági rendezvény kedvezményezettjeit.

A karitatív ételosztás megvalósulásához a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) hívőközössége is jelentős mértékben hozzájárult.

– Az erőszak soha nem éri el célját. Az emberiség rengetegszer megtapasztalhatta ezt az elmúlt évszázadok során, mégsem tanulta meg a leckét. Az erőszak hiába tűnik hatékonynak, gyorsnak, véglegesnek, egyáltalán nem éri el a kitűzött célt. A szeretet és megbocsátás sokkal inkább célravezető, még ha lassabban is fejti ki hatását, lassabban érik be a gyümölcse, de ezeknek van igazán értékük az ember életében. Akik ezeket a szeretetebédeket felajánlják, és akik dolgoznak azért, hogy a jelenlévő testvéreink az ünnepi napokban is jóllakjanak, erről a szeretetről, irgalomról tesznek tanúságot. Ők igazi követői annak a Krisztusnak, aki nem erőszakkal lépett fel az erőszak ellen, hanem szelídséggel, irgalommal, mégis Ő aratta a legnagyobb győzelmet, megszerezve a menyországot mindannyiunknak – hangoztatta József atya.

A Wojtyla Ház munkatársai és a Wojtyla-sorsközösség önkéntesei mintegy háromszáz adag kolbászos paprikás krumplit, emellett kenyeret, édességet osztottak ki szombat délben Kecskemét szegényeinek. A HolloGasztro által készített menüt a tiszakécskei Fejedelmi Pékség almásrétes adománya tette teljessé.

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés