Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Balázs érsek is ebédet osztott a főtéren

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30175
Négy birka áldoztatott fel Kecskemét szegényeinek étkeztetése oltárán december 29-én, vasárnap. Túri István nyárlőrinci vállalkozó és családja ajánlotta fel az állatokat, melyek húsából háromszáz adag pörköltet készítettek. A Wojtyla Barátság Központ főtéri jótékonysági rendezvényén dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is részt vett. (Fotók: Tóthné Rontó Gyöngyvér, Tódor Norbert)

A birkapörkölt a Wojtyla Ház udvarán felállított bográcsokban rotyogott. A készétel délben érkezett a főtéri sátorba, ahol több száz rászorult várakozott az ünnepi ebédosztásra.

Farkas Pál, a szociális intézmény programszervezője mutatta be a támogatókat. Nevükben Túri István kívánta az Úr áldását a jelenlévők életére, mert „Istennek köszönhetünk mindent”.

Ezt követően dr. Bábel Balázs érsek köszöntötte a segítségre szorulókat, méltatva a karitatív rendezvénysorozat támogatóinak önzetlen áldozatvállalását és a szervezők munkáját.

Közös imádság előtt a jelenlévők Fehérvári Gábor karnagy közreműködésével elénekelték a Mennyből az angyal című keresztény éneket.

A kiváló menü ízvilágát főtt burgonya köret, kenyér, valamint savanyúság gazdagította. Desszertként rétes került a nélkülözők böjtös asztalára, a kecskeméti Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra felajánlásával.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés