Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Balázs érsek is ebédet osztott a főtéren

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30175
Négy birka áldoztatott fel Kecskemét szegényeinek étkeztetése oltárán december 29-én, vasárnap. Túri István nyárlőrinci vállalkozó és családja ajánlotta fel az állatokat, melyek húsából háromszáz adag pörköltet készítettek. A Wojtyla Barátság Központ főtéri jótékonysági rendezvényén dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is részt vett. (Fotók: Tóthné Rontó Gyöngyvér, Tódor Norbert)

A birkapörkölt a Wojtyla Ház udvarán felállított bográcsokban rotyogott. A készétel délben érkezett a főtéri sátorba, ahol több száz rászorult várakozott az ünnepi ebédosztásra.

Farkas Pál, a szociális intézmény programszervezője mutatta be a támogatókat. Nevükben Túri István kívánta az Úr áldását a jelenlévők életére, mert „Istennek köszönhetünk mindent”.

Ezt követően dr. Bábel Balázs érsek köszöntötte a segítségre szorulókat, méltatva a karitatív rendezvénysorozat támogatóinak önzetlen áldozatvállalását és a szervezők munkáját.

Közös imádság előtt a jelenlévők Fehérvári Gábor karnagy közreműködésével elénekelték a Mennyből az angyal című keresztény éneket.

A kiváló menü ízvilágát főtt burgonya köret, kenyér, valamint savanyúság gazdagította. Desszertként rétes került a nélkülözők böjtös asztalára, a kecskeméti Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra felajánlásával.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés