Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Véget ért a Wojtyla Ház kilencnapos főtéri ebédosztása

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30178
December 24-én kezdték és január 1-jén fejezték be nagyszabású jótékonysági ebédosztásukat a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei és támogatói Kecskemét főterén. A karitatív rendezvénysorozatot hagyományosan dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő zárta újév napján. (Fotók: Tódor Norbert)

A Barátok temploma mellett felállított sátorban naponta legalább kétszázötven rászoruló jutott ingyenesen melegételhez, de a kilenc alkalom során előfordult, hogy egy órahossza leforgása alatt több mint háromszázan álltak sorba, majd kértek helyet ebédjükkel az asztaloknál.

A szervezők a mindennapi betevőn túlmenően lelki táplálékról is gondoskodtak. Déli 12 órakor a történelmi egyházak egy-egy lelkésze fogalmazta meg biblikus gondolatait a jelenlévők számára.

A Wojtyla-csapaton kívül állandó és alkalmi önkéntesek egész hada – köztük a Rotary Club Kecskemét egyesült államokbeli és brazíliai illetőségű két cserediákja – szeretetteljes gondoskodása tette lehetővé az egybegyűltek gyors, rugalmas kiszolgálását.

Első napon Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott nyitóbeszédet, és a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem üzemeltetője, Kis Vivien küldött ebédet a szegényeknek.

December 25-én Ladánybene község képviselőtestülete jóváhagyásával Kardos Attila polgármester támogatta a szociális étkeztetést.

Karácsony másnapján Varga László vállalkozó és családja szólította asztalokhoz a nélkülözőket, a P&P Pékáru pedig süteményt juttatott a nehézsorsú embereknek.

Utána a Modern Home Hungary Kft. tulajdonosai kedveskedtek finom székelykáposztával.

28-án a Vacsi Kft. ügyvezetői segítettek ebédadományukkal, melyet a tiszakécskei Fejedelmi Pékség „fejelt meg” almásrétessel.  

Vasárnap négy birka húsa rotyogott a Wojtyla Ház bográcsaiban, Túri István nyárlőrinci vállalkozó és családja jóvoltából. Ugyanakkor a Hamiló Cukrászda rétesekkel varázsolta szebbé a nincstelenek ünnepét.

30-án az OTP Bank Dél-Alföldi Régió csapata gondoskodott arról, hogy jóllakva távozzanak az ínségesek. Fodor István, a Fodor Cukrászda tulajdonosa pedig nagymennyiségű lekváros süteménnyel érkezett a helyszínre.

Szilveszterkor Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. ügyvezetője gulyáslevessel várta a hátrányos helyzetűeket. A Vidám Törzsasztal Társasága képviseletében Facol Lajos, illetve Cornelia Rückriegel német írónő különféle édességekkel látta el a sorban állókat.

Újév napján Holló Tibor, a HolloGasztro Kft. ügyvezetője több mint háromszáz adag lencsegulyással pakolta tele autóját, továbbá Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft. ügyvezetője vette védő szárnyai alá Kecskemét elesettjeit.

Január 1-jén dr. Zombor Gábor mondott köszöntőt. A politikus Boglárka lányával érkezett, aki a felszolgálásban nyújtott segítő kezet.

– Új évtized indul, ami mindig friss reményekkel kecsegtet bennünket. Bízom benne, hogy sikeres időszaknak nézünk elébe, jó egészségben – tolmácsolta jókívánságait az ottlévőknek.

Holló Tibor megjegyezte: – tavaly is egyetlen óhajom volt, hogy minden évben egyre kevesebben legyünk itt. Ennek megvalósulása érdekében hoztam most lencsegulyást kedves mindnyájuknak.

Árvai Tamás, a Kecskeméti Adventista Gyülekezet lelkésze egy jézusi példázatot idézett Máté evangéliumából.

„Erről pedig mit gondoltok? Egy embernek volt két fia. Az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj el, dolgozz ma a szőlőben! Ő így felelt: Nem akarok. Később azonban meggondolta magát, és elment. Azután a másikhoz fordulva annak is ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram. De nem ment el. Ki teljesítette a kettő közül az apja akaratát? Azt felelték: Az első.” (Máté 21, 28-31)

– 2020-ban ne a szavak emberei legyünk! Azonosuljunk azzal a fiúval, aki ugyan előszőr nem szándékozott, de végül mégis elment dolgozni. Ő ugyanis nem a szavak, hanem a tettek embere! Ne fogadkozzunk a jövőben, inkább csendben próbáljunk jók lenni a magunk módján! – fűzte hozzá.

Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője zárszavában ismertette azok neveit, akik hozzájárulása nélkül a 2019-es karácsonyi főtéri ebédosztás úgyszintén nem valósulhatott volna meg. A felsorolásban elhangzott: Domokos Zoltán vállalkozó, Frankó János – Off-Road Bázis Kft., Füredi András – Füredi Autósiskola, Gombkötő Márk Zoltán – Gomép Kft., Kiss Antal – Polarkiss Kft., Takarékbank Zrt., Ungor Erik, Ungor Pál – Royalsekt Zrt., Veszelka Mihály polgármester – Városföldi Polgármesteri Hivatal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés