Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Karácsonyra készülnek a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29458
Adventhez közeledve a Wojtyla Barátság Központ dolgozói, önkéntesei és gondozottjai egymással karöltve ünnepi díszbe öltöztették a népkonyha ebédlőjét. Szebbnél szebb karácsonyi dekoráció ékesíti mától a sorközösség „bölcsőjének” falát, ablakait. A készülődés meghittségében „lubickolva” Farkas P. József alapító-igazgató adventi gondolatai gazdagították a százhúsz fős Wojtyla család lelki életét.

„Ki mehet fel az Úr hegyére? Ki állhat meg az ő szent helyén?” – kérdezi a zsoltáros. Advent kezdetén még nehéz felemelkedni és azt mondani: Igen, azt hiszem, én méltó vagyok erre. Ám ez a négyhetes várakozás éppen arról szól, hogy napról napra közelebb kerüljünk Jézushoz – hogy imáinkkal, jótetteinkkel, lemondásainkkal és felajánlásainkkal, megtisztulva, megerősödve mind jobban megérezzük azt az isteni kegyelmet, amelyet a közénk születő istengyermek hoz el a világra. Most, Advent legelején még nehéz átéreznünk annak a csendes éjnek a csodáját, ahová tartunk készületünk során. Eltéríti gondolatainkat, túlkiabálja a belső hangot a csillogó és zajos világ, ami a vásárlás ünnepére készül egy hónapon át. Túl tudunk-e látni a fényfüzéreken a bölcső felett álló csillagig? Meghalljuk-e a vásári forgatag mögött az újszülött gyermek csendes szuszogását? Nem könnyű feladat, de fel lehet rá készülni. Talán erről is szól az adventi idő. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés