Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Különleges kiállítás nyílt a kiskőrösi művelődési házban

| Feltöltve: | Mátyus István | Forrás: www.hirosindex.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3873
Bibliák és miseruhák - A Biblia évéhez kapcsolódó szép és értékes kiállítást láthat a nagyközönség a kiskőrösi művelődési ház kamaratermében. A könyvek könyvéből összeállított tárlatot Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek nyitotta meg Advent első vasárnapján. A metropolita rövid üzenetben fogalmazta meg „A Könyv” lényegét: „A Bibliát nem nézni kell, hanem olvasni. Tola et lege, azaz vedd és olvasd. A világon a Biblia az egyetlen olyan mű, amit a legtöbb nyelvre lefordítottak és a legnagyobb példányszámban nyomtatják. A szentírás Isten szava, megszólít bennünket mindenkor.
. Nagyon örülök ennek a kiállításnak, zárják szívükbe és merítsenek erőt mindennap a szentírásból” – mondta az érsek. A kiállítás csodás kiegészítője az a miseruha gyűjtemény, amit Szaniszló Tibor csengődi plébános bocsátott a szervezők rendelkezésére. A közel kétszáz darabos gyűjtemény hosszú évek munkája, melyben komoly időt fordított az egyes darabok restaurálására is, hiszen még az 1800-as évekből is őriz öltözetet. A kollekció egyik legnemesebb darabja a csengődi palást, ami kétszáz évvel korábbi, mint maga a település temploma. Egyelőre még rejtély, hogy mikor érkezett Csengődre a mesterien megmunkált, gyönyörű darab. A különleges tárlat december 21-ig tekinthető meg.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés