Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZENT LÁSZLÓ NÉPE: TEMPLOM ALAPKŐ-LETÉTEL FELSŐLAJOSON

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4666
Vasárnap délelőtt ünnepi szentmise keretében a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye illetve a Felsőlajos vezetői elhelyezték a régóta várt Szent László templom alapkövét egy erre a célra kialakított, rendezett, füves téren. A hívek nagy reménységgel várják, hogy mintegy négyszáz nap után, az egyházmegye metropolitája fölszentelhesse a Gomép Kft. által terveztetett és megépítendő hitéleti létesítményt.
A munkálatok alapja Felsőlajos hívő népe és számos nagyon komoly adakozó jelentkezése. Különösen is kiemelkedik közülük Nagy László és családja. Ők húsz millió forinttal – szinte az ötven milliós beruházás felének fölajánlásával – erős alapot nyújtottak a biztonságos munkakezdéshez. Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, metropolita homiliájában a bibliai ’szegletkőről’ beszélt, arról az alapvetésről, amely Krisztusban, ma is fönntartja és építi az Egyházat. Az emberi közösségek mindig tudták, hogy – akár áldozatok árán is – kell teremteni, teremtenünk egy olyan védett teret, ahol Istennel találkozhatunk, amelyet mimagunk adunk át az Úrnak, hogy ott átadhassuk magunkat neki. Ilyen lesz ez a felsőlajosi Isten háza, szentegyház is reményeim szerint. – buzdította a népet a főpásztor. Az ünnepségen részt vett a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoport delegációja is. Képviselőjüktől a rendezvény záró pillanatai után megtudtuk: a Porta is segít majd az anyagiak előteremtésénél. Hamarosan a két (A Felsőlajosi Templomért Alapítvány és a Porta) civil szervezet képviselői találkoznak, hogy a közös munka, a segítség lehetőségeinek megteremtéséről szót váltsanak.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés