Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Csütörtökön újjáéled a hagyomány: dr. Bábel Balázs megszenteli Szent Erzsébet rózsáit

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6667
November 19-én Erzsébet neve napját ünnepeljük. Biztosan kevesen vannak azok, akiknek e nap ne jutna eszébe egyik legnagyobb magyar szentünk Árpád-házi Szent Erzsébet és az úgynevezett rózsacsoda. A Karol Wojtyla Barátság Központ, a Szenteste Alapítvány és a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja egy nagyon szép hagyománnyá teszi élővé a legendát, örömet hozva az időseknek, a szociálisan rászorulóknak.
Erzsébetet többnyire rózsákkal a kötényében, kosarában ábrázolják. Ennek eredete az a legenda, mely szerint férje halála után Erzsébet továbbra is gondoskodott a szegényekről. Egy alkalommal kenyereket vitt gondozottjainak, mikor sógorával, Henrikkel találkozott. Annak kérdésére, hogy mit visz kosarában, Erzsébet tartva attól, hogy esetleg megtilthatják neki a jótékonykodást, így válaszolt: rózsákat. Mikor megmutatta, a kenyerek helyett illatos rózsák voltak kosarában. Erre a csodára emlékezve ezen a napon sokan szentelt rózsával valamint kenyérrel ajándékozzák meg szeretteiket. Porta Egyesületünk katolikus csoportja az előző évekhez hasonlóan a kecskeméti Margaréta Nyugdíjas otthon lakóinak kedveskednek egy kis műsorral valamint megajándékozzák Őket Szentelt rózsával és szentelt kenyérrel. A rózsák és a kenyerek megszentelését Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek végzi el november 19-én, 14 órakor a kecskeméti Szent Erzsébet templomban.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés