Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A PORTA VEZETŐ FOTÓRIPORTERÉNEK THAIFÖLDÖN, "ÉSZAK RÓZSÁJA" ILLATOZIK

HELLÓ EURÓPA! JÓ REGGELT PORTA!

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7312
"A Porta Egyesület aktivistái, szponzorai számára sok szép felújításra érdemes templomot találtam. Javában dokumentálom a feladatokat. Ha már otthon minden készen lesz, jöhetünk akár ide is...." - üzente honlapunk Ázsiába, Thaiföldre kiküldött vezető fotóriportere, Mátyus István barátunk. A képek alapján örömmel állapítottuk meg, hogy kollégánk - akit nehéz pótólni a kiküldetése idején - jól van, jól bírja a trópusi állapotokat. Mint írja " a mellékelt képek önmagukért beszélnek, amit élőben kell/lehet igazából megtapasztalni. Egyébként minden oké, a klíma kitűnő. Az ízek, zamatok szintúgy. Az emberek mosolygósak. Jelenleg - a megbeszéltek szerint - még Chiang Maiban vagyunk. Csütőrtökon repülünk délre a tengerparthoz. Sokat gondolok a Porta csapatra. De egyelőre még maradunk.... A küldetés végéig. Kecskemét ilyenkor még alszik; itt viszont már fél dél van... és 30 fok. Szép napos, mosolygós hetet kivánok nektek!"
Hát igen, nem könnyű élet az újságíróké... Mátyus kollégától tudjuk, hogy a túrista főszezon február végééig tart. A tudósítást egyébként Chian Mai-ben keltezték. Thaiföld hegyvidéki üdülőhelyei menedéket nyújtanak a párás dél ellen. Sok gazdag déli lakosnak van egy második háza fent északon, mivel márciusban és áprilisban a hőmérséklet jó néhány fokkal hűvösebb, mint Bangkokban. A turisták Thaiföld északi részét a csodálatos táj és a színpompás hegyi etnikai törzsek miatt keresik fel. Chiang Mait "Észak rózsájának" nevezik, mely a legnagyobb északi és a második legnagyobb város egész Thaiföldön. Még így is kicsi Bangkokhoz képest, és a fővárostól eltérően Chiang Mai központjától percek alatt csendes vidéki tájra érhetünk. Bár a thai motorbiciklik elől itt sincs menekvés, az atmoszférája is éppen olyan, mint egy vidéki nagyvárosé. Az északiak híresek meleg vendégszeretetükről: mai pen rai (nem számít), gyakran elhangzik északi dialektusban. A csodás világos bőrű, szép Chiang Mai-i lányok szokták megnyerni a legtöbb thaiföldi szépségversenyt. A helybeliek az ország legtehetségesebb művészei közé tartoznak: a festés, a szobrászat és a szövés vérükké vált. Északon a legfontosabb tevékenység a mezőgazdaság (gyümölcs- és zöldségtermesztés), a kereskedelem a fakitermelés. A turizmus és a hozzá kapcsolódó kereskedelem is sok embert foglalkoztat. István, hazavárunk!
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés