Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium - „A vak pedig nyomban visszanyerte látását, és követte őt az úton."

| Feltöltve: | Forrás: www.katolikus.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8345
Abban az időben: Tanítványaival Jézus Jerikóba érkezett. Amikor tanítványainak és a nagy tömegnek a kíséretében elhagyta Jerikót, egy vak koldus, Timeus fia, Bartimeus ott ült az útszélen.

Hallva, hogy a názáreti Jézus közeledik, elkezdett kiáltozni: „Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam!” Többen szóltak neki, hogy hallgasson, de ő annál hangosabban kiáltotta: „Dávid fia, könyörülj rajtam!
Jézus megállt, és így szólt: „Hívjátok ide!” Odaszóltak a vaknak: „Bátorság! Gyere, téged hív!” Az eldobta köntösét, felugrott és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte: „Mit akarsz, mit tegyek veled?” A vak ezt Felelte: „Mester, hogy lássak.” Jézus erre így szólt hozzá: „Menj, a hited megmentett téged.” Az pedig nyomban visszanyerte látását, és követte őt az úton.
Mk 10,46-52


Elmélkedés:

A vak Bartimeusnak akadályokat kell legyőznie ahhoz, hogy meggyógyulhasson. Emberek akarják elcsendesíteni, pedig az ő számára a hangoskodás az egyetlen lehetőség, hogy felhívja magára Jézus figyelmét. S nagy zajban Jézus meghallja őt, odafigyel rá, s magához szólítja. Akik korábban csitították, most lelkes segítői, bátorítói lettek. A vak eléri célját, Jézushoz járulhat, aki meggyógyítja őt, visszaadja szemevilágát. A gyógyulás következménye az lesz, hogy követni kezdi azt, aki vele csodát tett. Isten adományai indítsanak minket Jézus követésére!
© Horváth István Sándor

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés