Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

KÉT VÁRANDÓS ANYA TALÁLKOZÁSA

| Feltöltve: | Forrás: Ferences Sajtóközpont | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8536
Sarlós Boldogasszony ünnepén a katolikus egyház két várandós anyának, Szűz Máriának és Keresztelő Szent János édesanyjának, a biblia Erzsébetnek a találkozására emlékezik. Az ünnep a ferencesek egyik legősibb Mária-ünnepe, számos ferences kegyhely (többek között Csíksomlyó, Sümeg, Gyöngyös) búcsúnapja.

Mátraverebély-Szentkúton ebből az alkalomból tartják július 4-én 11 órakor a szerelmes párok, a jegyesek és a fiatal családok búcsúját. Mivel a kegyhelyen az utóbbi években több család is jelezte, hogy itt végzett imádságuk után részesültek az addig reménytelennek tűnő vagy orvosilag lehetetlennek mondott gyermekáldásban, ez a nap egyben hálaadás lesz az élet ajándékáért.

 

A ferencesek és a búcsúra érkezők együtt imádkoznak azokért, akiknek napjainkban hasonló gondjuk, vágyuk, kérésük van, és hálát adnak a családokkal, amelyek eljönnek megköszönni a gyermekek születését.

 

A szentmise főcelebránsa Bíró László püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke, aki a szerelmes pároknak lelkigyakorlatot tart július 3-án a kegyhelyen. A szentmise végén a családokat, jegyeseket és szerelmes párokat külön áldásban részesíti a püspök.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés