Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Fenyőből épül az uszoda teteje

| Feltöltve: | Forrás: www.baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8829
November végére tető alá kerül az új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő. A termálvizet valószínűleg saját, újonnan fúrt kútja fogja biztosítani.

Látványos szakaszához érkezett az új kecskeméti élményfürdő építése. Ezen a héten emelik a helyükre a versenyuszoda tetőszerkezetének hatalmas fő tartóelemeit.

Úgynevezett rétegelt, ragasztott fa tartók. Fenyőből készültek Ausztriában – mutat a magasba emelt monstrum felé Gál Csaba, a kivitelezeő MAHÍD 2000 Zrt. projekt vezetője. – Egy-egy főtartó 40 méter hosszú, 2,8 méter magas és 36 centi vastag, súlya harmincegy tonna. Nem volt szükség nagy szilárdságú fára, ezek a méretek biztosítják a szükséges teherbírást. Most a harmadik elemet emeltük a helyére, átállítjuk a darut a másik oldalra és folytatjuk a munkát.

Ezen a héten szeretnénk a versenyuszoda tetőszerkezetének mind a nyolc főtartóját a helyére tenni. Augusztus közepén pedig az élményfürdő fölött kezdjük meg a munkát. Összesen 1093 köbméter faanyagot építünk be, ez köbméterenként 150-180 ezer forintba kerül. A beruházás a tervek szerint folyik, jelenleg huszonhét százalékos a készenlét.

Az új versenyuszoda és élményfürdő építésének ütemével János István, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője is elégedett. – Az épület tetejének november végére el kell készülnie, hogy a belső munkálatokat az időjárás ne akadályozza – kapcsolódott a beszélgetésbe az ügyvezető. – Az új komlexum várhatóan 2011. május végére fog elkészülni. Akkor kezdjük az úgynevezett terheléses üzempróbát, amikor már fürdővendégeket is fogadunk. A használatbevételi engedélyt csak ezt követően kaphatjuk majd meg. Úgy számolunk, hogy a hivatalos átadás júniusban vagy júliusban lesz.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy a fürdőhöz kapcsolódó Hilton szálloda építése csak az év végén kezdődik. – A beruházásra a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől nyertünk pályázati pénzt. A támogatási szerződést velük október 18-án fogjuk aláírni, az első kapavágás csak ez után történhet meg. Az aláírás időpontját egyébként nem tartom szerencsésnek, mert a földmunkát télen nem tudjuk majd megkezdeni. Így a szálloda a fürdő után fél évvel lesz kész – mondta Jánosi István.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés