Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az ötödik napon is mindenki jóllakott a főtéri Wojtyla-sátorban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30174
December 28-án a Vacsi Kft. vezetői biztosítottak melegételt a rászorultak számára. Ebédindító igei szolgálattal dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa lépett a mikrofonhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

A főtámogatók képviseletében Németh Csabáné és Zahorecz Jánosné tisztelte meg jelenlétével a jótékonysági rendezvény kedvezményezettjeit.

A karitatív ételosztás megvalósulásához a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) hívőközössége is jelentős mértékben hozzájárult.

– Az erőszak soha nem éri el célját. Az emberiség rengetegszer megtapasztalhatta ezt az elmúlt évszázadok során, mégsem tanulta meg a leckét. Az erőszak hiába tűnik hatékonynak, gyorsnak, véglegesnek, egyáltalán nem éri el a kitűzött célt. A szeretet és megbocsátás sokkal inkább célravezető, még ha lassabban is fejti ki hatását, lassabban érik be a gyümölcse, de ezeknek van igazán értékük az ember életében. Akik ezeket a szeretetebédeket felajánlják, és akik dolgoznak azért, hogy a jelenlévő testvéreink az ünnepi napokban is jóllakjanak, erről a szeretetről, irgalomról tesznek tanúságot. Ők igazi követői annak a Krisztusnak, aki nem erőszakkal lépett fel az erőszak ellen, hanem szelídséggel, irgalommal, mégis Ő aratta a legnagyobb győzelmet, megszerezve a menyországot mindannyiunknak – hangoztatta József atya.

A Wojtyla Ház munkatársai és a Wojtyla-sorsközösség önkéntesei mintegy háromszáz adag kolbászos paprikás krumplit, emellett kenyeret, édességet osztottak ki szombat délben Kecskemét szegényeinek. A HolloGasztro által készített menüt a tiszakécskei Fejedelmi Pékség almásrétes adománya tette teljessé.

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés