Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Akasztói Szikiponty a Wojtyla Házban – sok szeretettel fűszerezve

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30191
Szabó József, az Akasztói Horgászpark és Halascsárda, valamint a Halgazdaság tulajdonosa hagyományosan idén is több alkalommal vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. 2020-ban első ízben január 8-án, szerdán került sor „akasztói” ebédosztásra a népkonyha étkezdéjében, Szabó Zsolt, a nagylelkű adományozó egyik fiúgyermeke, valamint Kiss Dénes szakács tevékeny közreműködésével. Kettejük segédletével jutott el mintegy százharminc adag melegétel a szegények böjtös asztalára. A jótékonysági akció „főszereplője” ezúttal is a Halgazdaság legismertebb terméke, az Akasztói Szikiponty volt, burgonyapürével, savanyúsággal, kenyérrel kiegészítve. Szabó Zsolt köszöntötte az ebédlőben várakozó rászorultakat, majd Farkas Pál programszervező munkatárs a komplexum mindennapi életéről, aktualitásairól faggatta a vendégeket. (Folytatás a képek után)

Szabó Zsolt arról is beszámolt, hogy az Akasztói Halgazdaság a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében támogatást nyert infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre. A megvalósítás már korábban kezdetét vette és várhatóan ez év őszéig fejeződik be. A nagyszabású projekt keretében új magtárépületet alakítanak ki, madárhálót létesítenek a mesterséges tavak felett – elsősorban a kormoránok elleni védekezés céljából, felújításokat végeznek a tavak medrében, lehalászóhelyeket hoznak létre, valamint útépítésre és a meglévők utak rekonstrukciójára is sor kerül. A halfeldolgozó egység szintén bővül, melynek eredményeképpen immár az egész ország területén értékesíthető termékeket állítanak elő, úgymint tisztított pontyot, pontyfilét. A Halascsárdához tartozó panzió pedig hét szobával egészül ki – a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával – hangzott el a Wojtyla Ház étkezdéjében.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés