Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Bugaci csárdahangulat uralkodott a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30665
Kovács Zoltán, a bugaci Karikás Csárda tulajdonosa ajánlott fel százhúsz adag melegételt csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Mégpedig marhahússal gazdagon megrakott székelykáposztát – mindenki legnagyobb megelégedésére. A kiváló menüt tejföl, Félegyházi-kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény, valamint – Balogh József jóvoltából – dinnye tette teljessé. Lelki táplálékkal Borisz atya ortodox lelkész szolgált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

A Kiskunsági Nemzeti Park bejáratánál épült fel a Karikás Csárda 1993-ban. Az étterem kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. A fehér falú, nádtetős ház, kis ablakokkal, árnyas udvarával romantikus alföldi életképet idéz. A csárdabelsőt népi motívumokkal díszítették. A kékfestő abrosz, a faragott faszék, a falakra akasztott használati tárgyak mind-mind a pusztai élet hangulatát varázsolják a betérők elé. A teraszról egy kis fahídon keresztül vendégeik elé tárul a végtelen puszta világa. 

Mesterszakácsuk, Kun Péter különös figyelmet fordít a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. Olyan különlegességnek számító húsokból készít ételeket, mint az őshonos rackajuh, szürkemarha vagy mangalica. Az étlapról soha nem hiányozhatnak az idénynek megfelelő specialitások.

– Rajongással telve, mélységes együttérzéssel követem a Wojtyla Ház gondozottjainak hétköznapjait. A szociális intézményben immáron tizenöt éve mintegy százhúsz nehézsorsú embertársunk jut az év minden napján reggelihez, melegételhez, szükség esetén még ruházathoz is. Ráadásként a népkonyha üzemeltetői ismeretterjesztő előadásokkal, kulturális és közösségi programokkal igyekeznek megkönnyíteni az ellátottak társadalmi visszailleszkedését. Tavaly ősszel közülük egy egész csoportot láttunk vendégül itt a Karikás Csárdában, amikor Bugacon kirándultak. Isten áldását kérem az egész Wojtyla család életére – fogalmazott Kovács Zoltán, fogadójából útjára bocsátva a melegétellel megrakott szállítójárművet.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés