Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kisállat-bemutatót tartottak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__94/i__29825
A Kecskeméti Vadaskert állományából egy-egy apróság – afrikai csótány, kígyó, nyuszi, fehér patkány és teknős – látogatott el csütörtökön a Wojtyla Barátság Központba, gondozóik társaságában. (Fotók: Tódor Norbert)

A népkonyha rászorultjait dr. Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány elnöke köszöntötte, aki egyúttal ismertette: az elmúlt öt esztendőben jelentős fejlődés figyelhető meg náluk. A látogatói létszám megduplázódott, tavaly mintegy 88 ezren tekintették meg a közszemlére tett több mint száz, vadon élő fajt.

Ami a tavaszi időszak legfrissebb fejleményeit illeti, már megszülettek a kis kenguruk, a kameruni törpekecskék, indiai antilopok, a gólyák úgyszintén fészkelnek, továbbá kölykök várhatók több majomcsaládnál, a csacsiknál és a nanduknál, valamint hamarosan zebrák is érkeznek. Egyébiránt mentőállomásként is működnek: évente mintegy 4-500 beteg állatot fogadnak be és ápolnak. Gyógyulási arányuk 30-40 százalék, a felépült példányokat lehetőség szerint visszaengedik a természetbe – tette hozzá.

Érdeklődésre az állatgondozók elárulták: ritkán ugyan, de előfordul, hogy valamelyik kisebb testű faj képviselője meglép a vadaskertből. A majmok például igencsak ravaszak: a táplálkozáson, játszadozáson kívül más dolguk sincs egész nap, mint azon gondolkodni, hogyan járhatnának túl ápolóik eszén. Hiába vizsgálják át gondos kezek akár ötvenszer az újonnan épített kifutókat, előbb-utóbb valamelyikük mégis rést talál valahol. Ez azonban a külső környezetre semmilyen veszélyt nem jelent. Szemben a vadállatok élettere teljesen zárt és sokszorosan megerősített – hangsúlyozták.

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés