Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A biztonságos kerékpározás volt a téma a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__11362
Április 29-én délelőtt a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti területi szervezet képviselői Szórád Előd és Jobbágy Zsigmond, a Magellán Sport Kft. tulajdonosa, Schreiner Szabolcs illetve a Bács - Kiskun Megyei Rendőr – főkapitányság balesetvédelmi előadója, Kotroczó Zsolt tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban a biztonságos kerékpározásról.

Szó volt a bicikli kötelező tartozékairól, mint a fényprizmákról, fehér - és sárgafényről, csengőről, fékekről.

Kotroczó Zsolt a lopási technikákra is felhívta a figyelmet, mert manapság elég egy bot is, hogy ne lássuk többé biciklinket. Ismertette a személyszállításra vonatkozó legfontosabb szabályt is, csak 16 év fölötti személy szállíthat 10 év alatti gyereket, rögzített üléssel.

A napokban végzett statisztikák szerint Kecskeméten a biciklivel közlekedők a legszabálytalanabbak, csak utánuk jönnek az autósok és a gyalogosok.

Jobbágy Zsigmond, a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti vezetője szerint közlekedési kultúránknak kell megváltoznia, ahhoz hogy ne történjen biciklis baleset. Ugyanis a forgalom megnövekedésével az úton egyre veszélyesebb kerékpározni, ezért kényszerül a biciklis a járdára, ami viszont szabálytalan.

Az előadás után a Wojtyla Ház előtt sor került a kerékpárok átvizsgálására, tanácsadásra illetve mindenki kapott új fényprizmákat a kerekekre.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a tartalmas előadást, az átvizsgálást és további sok sikert kíván az egész Wojtyla közösség a biztonságos kerékpározás népszerűsítéséhez.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés