Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja: Jerzy Popieluskó atya példája a magyarok számára is iránymutató volt

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10854
Zsúfolásig megtelt pénteken délután a Wojtyla Ház díszterme. A kommunizmus áldozataira emlékeztek - a többi között - az egyházmegye főpásztora, dr. Bábel Balázs érsek, Mák Kornél alpolgármester illetve dr. Jeney Gábor kecskeméti plébános társaságában. Az intézmény a lengyel-magyar-sorközösség kecskeméti emlékháza is, ezért is került az ünnepi műsor napirendjére a lengyel közelmúlt mártírja, a kommunista terror pribékjei által meggyilkolt Popielusko atya élete és példája. Jelen volt a magyar nyelvű monográfia szerzője Molnár Imre is, aki remek előadásában idézte föl: miért kellett meghalnia a fiatal lelkipásztornak, a Solidaritás papjának?

A találkozót a város vezetés nevében Mák Kornél, alpolgármester köszöntötte. Fölidézte a reggeli, a Péter Bernát, néhai kecskeméti ferences házfőnök életét és művét. Egyben átadta dr. Zombor Gábor polgármester üdvözletét is. A Molnár Imre által jegyzett Popielusko kötet előszavát dr. Bábel Balázs, érsek írta. A metropolita előadásában az egyháztörtének mártyriologiája summáit elemezte. Mint mondta a vértanuk minden csepp vére mag és vetés...amely kihajt és kivirágzik a szívekben és gazdagítja az új és újabb nemzedékeket, élteti a hitet és a reményt a társadalmakban. - emlékezett az érsek. A találkozót baráti beszélgetés és agape zárta.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés