Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Városi Szociális Közalapítvány munkatársai osztottak ebédet a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__29676
Visszatérő vendégként köszöntötte Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója Horváth Attilánét, a Városi Szociális Közalapítvány elnökét, Trungel Ilona titkárt, és Kertész Erzsébet szociális munkást, kuratóriumi tagokat. A jótékonysági szervezet ugyanis régi időktől fogva rendszeresen támogatást nyújt különféle formában a népkonyha gondozottjainak. Ezúttal ebéddel kedveskedtek a százhúsz rászorultat számláló Wojtyla-családnak a szociális intézmény étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

A Városi Szociális Közalapítvány munkatársait Farkas Pál önkéntes programszervező mutatta be a melegételre várakozóknak. Horváth Attiláné válaszában arra kérte a nélkülözőket, „jó étvággyal és még jobb kedvvel fogyasszák el az ebédet, mert nem kell mindig búslakodni”. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy „ebből a sorsból hamarosan ki tudnak lábalni”.

Alapítványuk küldetése kapcsán elmondta, hét tagból álló Kuratórium dönt a hozzájuk benyújtott kérelmekről.

– Adott esetben muszáj elutasítanunk egyes kéréseket, hiszen pénzügyi lehetőségeink végesek. Tizenötmillió forintos keretösszeggel több mint kétezer családnak segítünk évente. Akiknek tavaly tűzifát adtunk, ez fejenként 41 ezer forint támogatást jelentett, amit a fáért ki kellett fizetnünk. Elsődleges célcsoportjaink az öngondoskodásra képtelen krónikus betegek, idősek, illetve a nagycsaládosok. Sok szempontot mérlegelünk egyszerre, hiszen lehetőségeinkhez mérten mindenkinek segíteni szeretnénk – hangoztatta Horváth Attiláné a gondozottakat megszólítva.

A bemutatkozást közös imádság zárta, majd a vendégek összesen mintegy százhúsz adag sertésragus tésztát, hozzá kenyeret, péksüteményt, almát nyújtottak át tálcán az elesettek számára.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés