Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Apa, fiú: egy Igen s egy (másik) Igen

Díszpolgári portrék I. Dabas

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10064
- Egy olyan emlékkönyvet tart a kezében az olvasó, amely két kiváló dabasi polgár tiszteletére készült. Idősebb és ifjabb Bábel Balázs Dabas város díszpolgárai. ... Az elmúlt két évtized történelme során mindvégig hűségesek maradtak ehhez a földrajzi egységhez. ... A két Bábel magyarságtudata, jóságos szeretete, igazságossága és a jövőbe vetett optimizmusa szól hozzánk a kötetből. - írja a Két, Istennel beszélő ember bevezetőjében, Kőszegi Zoltán Dabas város polgármestere, országgyűlési képviselő.

Tisztelgő kép- és idézet gyűjtemény ez. A szerkesztők Feldman László és Kapui Ágota jó ízléssel és aránnyal válogattak. Az 58 oldalas műben - benne 54 kitűnő fotó -  az érseket termő paraszt család belső örömeit és bánatait megörökítő dokumentumokat  találunk. Kerültek bele apáról és fiúról ritka, már-már intim motívumok is. Elmondhatjuk: szerencsére. Az őszinteség – még ha a pusztai legkisebb fiút, ma már  excellenciásként kalapolják szerte a világban - csak gazdagít, mert hitelesít és  mert  nem hivalkodó. A kötetet szerencsére  nem fertőzi  a könnyed dicsérgetés, a szervilizmus, az olcsó kegyeskedés émelyítő manírja. A szerzők jó érzékkel elkerülték ezeket,  az ilyen, honorációs munkákra gyakran veszélyt jelentő örvényeket és csapdákat. Mit tükröz a képsor? Azt, hogy jókedvű közösség a Bábel család. Jóban-rosszban erősíti őket és megtartja az ősöktől örökölt mély keresztény hit. A célszerű magyar szegény emberek bölcsessége és persze a nagycsaládban élők semmivel sem pótolható biztonságtudata. A dabasi életrajzi sorozat  I.-es kötete azért jó és dicséretes alkotás mert nem akar más lenni mint ami: egy 90 éves és egy 60 éves férfiember, apa és fia kibővített közös személyi igazolványa. Lapozgatva oldalait - gyönyörködve a képeken látott férfiakban és nőkben, közösségekben -  kitűnik:   Dabas két jelese, tudja jól, a tiszta szó, az igaz lélek, a következetes élet, képes ezen a planétán is valami titkos  magabiztosságot adni. Ugyanis, ez a létezéstechnika  lehetőséget teremt az Istennel való őszinte és mindennapos  párbeszédre. (Kiadta a Pressman Nyomdaipari Bt. Dabas 2010.)

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés