Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Búcsúi szentmise a műkerti Szent Ferenc templomban - szerzetesek érkeztek Mátraverebély-Szentkútról

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9518
Assisi Szent Ferenc napján, október 4-én, reggel szentmisét mutattak be a kecskeméti Szent Miklós Templomban. A mise után a gyülekezet megkoszorúzta a templom udvarán álló Szent Ferenc szobrot(Bicskei Kerle István alkotása/1939) és elmondták a zsolozsmát is. Este a 2006-ban épült műkertvárosi Szent Ferenc templomban koncelebrált szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs érsek, Bárkányi Ernő Templom Igazgató, dr. Jeney Gábor plébános, Páter Kálmán Peregrin ferences rendi szerzetes, és Hadházi Róbert káplán. A szentmise után a templom búcsún megajándékozták a rászorulókat, és szerény agapét is tartottak. (Kérjük hallgassa meg Páter Kálmán Peregrin, OFM a Szent Ferenc templom búcsúján elmondott megemlékezését.)

Assisi Szent Ferenc a ferences rend megalapítója, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje. Jordanus szerint Ferenc 1209-ben, a Máté evangéliuma hatására elhatározta, hogy apostoli szegénységben folytatja életét. Durva csuhát vett fel, és mezítláb, anyagi javak nélkül elkezdett a megtérésről prédikálni. Hamarosan követte őt az első tanítvány, egy jogász, aki minden vagyonát feláldozta a hit érdekében. Ferenc soha nem szenteltette pappá magát, s a közösség, melyet vezetett, egyenrangú testvérekként élt együtt, „fratres minores”-nak, vagyis „kisebb testvéreknek” nevezve magukat. 1209-ben Ferenc elvezette tizenegy első követőjét Rómába, és a pápa engedélyét kérte egy új rend megalapításához. Ezt meg is kapta III. Ince pápától. A hagyomány szerint a rendjük szabályzatát 1209. április 16-án hagyta jóvá a pápa, s máig ezt a momentumot tekintik a ferences rend hivatalos megalapításának. A rend tagjait frátereknek, azaz testvéreknek nevezték. Céljuk az apostoloknak adott krisztusi útmutatás szerinti élet volt, mely érdekében szegénységi fogadalmat tettek, és vállalták, hogy életüket Isten szolgálatának rendelik alá.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés