Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

DR. BÁBEL BALÁZS HOMILIÁJA a katolikus iskolák országos tanévnyitóján Kiskunmajsán

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9058
Augusztus 31-én tartották a katolikus iskolák országos tanévnyitó ünnepségét Kiskunmajsán. Az ünnepélyes Veni Sancte szentmisét Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke mutatta be. Az ünnepségen beszédet mondott Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára. Bábel Balázs szentbeszédében kiemelte a pedagógusi hivatás szépségét, figyelmeztetett a nevelés fontosságára. A diákokat pedig arra buzdította, hogy iskolai tanulmányaik során hitben és erkölcsben is fejlődjenek.
 


 

A kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Iskola új iskolaszárnnyal bővült, amelyet egy több mint 300 millió forintos beruházás tett lehetővé. A fenntartó egyházmegye 200 millió Ft támogatást nyert a Regionális Operatív Program keretében, melyet közel 130 millió Ft önrésszel egészített ki. Tóthné Kovács Zsuzsanna igazgatónő köszönetét fejezte ki az intézmény megújulásáért. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony beszédében új erőt, lendületet kívánt a katolikus oktatás szereplőinek.

Az ünnepség után adták át és áldották meg az új iskolaszárnyat. Az államtitkár asszony a katolikus közoktatásban is megnyitotta a 2010/11-es tanévet, Isten áldását kérve a diákokra, szülőkre, valamint a nevelőkre.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés