Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Guinness-rekorderek lesznek a kecskeméti Kenyeres-testvérek

11345 rendszámtáblából álló gyűjtemény

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__11372
A világ legnagyobb rendszámgyűjteménye Kecskeméten található. Ezt szombaton hivatalos számlálók igazolták a kecskeméti Kenyeres Péter és Tamás gyűjteményében. Jelenleg a kollekció 11345 rendszámtáblából áll, melyek kiállítás keretében megtekinthetők: iskolás csoportok és magánszemélyek díjmentesen látogathatják a gyűjteményt, előzetes bejelentkezés után. A szombati rekordkísérlet beharangozója az V. Oldtimer Expo volt Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban.

Huszonegy éve gyűjtenek jármű-azonosító hatósági jelzéseket a kecskeméti Kenyeres testvérek, akik hivatalosan is világrekorderek akarnak lenni. Ezért számoltatták meg most bizottsággal a házuk kertjében, az udvaron, és a garázsban elhelyezett rendszámgyűjteményt. A bizottság tagja volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Várszeghi György, Magyarország első rendszámtáblagyűjtője, Ökrös Csaba, a Petőfi Népe felelős szerkesztője, és Kenyeres Dénes, nyugállományú honvéd alezredes, a Szent György lovagrend tagja. A vendégek körében pedig megjelent az épülő Mercedes gyár igazgatója, Frank Klein is, aki egy rendszámot ajándékozott a testvéreknek. Rajta felirat: „Made in Kecskemét”.

Kenyeres Péter és Tamás gyűjteményében 133 ország táblája található: minden földrészről, az Osztrák-Magyar Monarchiától napjainkig. A magyar rendszámtörténet teljes egészét bemutatja a kollekció. Tíz éve, 2001-ben 5661 darabbal rekordhitelesítést tartottak, majd még ugyanebben az évben kiállításuk volt a Bűnügyi- és Rendőrség-történeti Múzeumban. 2006-óta a Hadtörténeti Intézet és Múzeum az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója emlékére nyílt kiállításán bemutat egy államvédelmi járművön használt rendszámot, melyet a Kenyeres testvérektől kértek kölcsön. 2009-ben időszakos kiállításuk nyílt a Közlekedési Múzeumban. 2007- ben, 2008-ban és 2009-ben kiállítottak az Oldtimer Expón. 2008-ban hivatalosan is bejegyezték az általuk alapított Kecskeméti Rendszámtábla Múzeumért Közhasznú Alapítványt. 2008-óta a budapesti Álomautó Múzeumban állandó kiállítással szerepelnek.

Számtalan nemzetközi rendszámgyűjtő találkozón és börzén vettek részt. Így egyebek között New Yorkban, Németországban, és Hollandiaban.

N.N.M.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés