Kezdőlap
Kecskemét: 19 C°,
9.36 km/hÉNY-i szél, zápor
28
16
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Halászlé a szegények asztalán

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__26765
Mintegy tizenöt kilogramm szálkamentes pontyból készítettek szegedi halászlevet a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A felajánló ezúttal Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa volt, aki Varsányi Attila mesterszakács társaságában minden évben legalább egyszer felkeresi a népkonyha gondozottait, ünnepi ebéddel kedveskedve nekik. (Fotók: Tódor Norbert)

- Fogadják olyan szeretettel ezt a halászlét, mint amilyen szeretettel mi készítettük - köszöntötte az étkezdében Barta László a szociális intézmény ellátottait. Az étterem vezetője továbbá kijelentette: huszonnyolc éve nyitotta a vendéglátóhelyet Algyőn, amely mára országos ismertségre tett szert. Vendégekből igazán nem szenvednek hiányt; érkeznek Kecskemétről is, miképp hazánk minden tájáról. Úgy nyújtják át ételeiket a hozzájuk betérőknek, hogy nemcsak az alapanyagokat, de saját szívüket is beleteszik.

Étkezés előtt Borisz atya ortodox lelkész szintén üdvözölte a jelenlévőket, aki Jézus követéséről mondta el evangéliumi gondolatait. „Krisztus mindannyiunk ajtaján kopog: kövessetek engem! Csodáin keresztül igazolta, hogy Ő Isten fia. Ha nem hiszünk szavainak, legalább tetteinek higgyünk. Csodák pedig a mi időnkben is történnek, bizonyítva, hogy Jézus most is itt van közöttünk.” - hangoztatta a lelkipásztor. 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés