Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Hóesés, téltemető: P. Bernát atya emlékkövénél emlékeztek a kommunizmus áldozataira

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10846
Február 25-én reggel a Barátok temploma melletti Bernát-atya Emlékhelynél a Wojtyla Barátság Központ, a Porta Egyesület, a Ferences Imaközösség, és Kecskemét Megye Jogú Város képviselői megemlékeztek a kommunizmus mártírjaira, hőseire. A mementó az áldozatokért mondott gyászmisével kezdődött, majd Páter Károlyi Bernát ferences atya emlékfájánál folytatódott, melyet a hóesés sem akadályozott meg. A megemlékezés a magyar himnusz eléneklésével kezdődött, majd Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapítója beszédében megemlékezett Páter Károlyi Bernát ferences atya életéről szenvedéséről, és a kommunizmus áldozatairól.

Bárkányi Ernő érseki tanácsos, a Barátok temploma igazgatója szólt  az egyház mártírjairól, és a Bibliából Máté evangéliumát idézte. Kecskemét város képviseletében Mák Kornél alpolgármester úr az egykor itt élő ferences rendi szerzetesek bátorságáról, tetteiről, közösség építő szolgálatairól emlékezett meg. A koszorúzás után, közösen elénekeltük a Boldogasszony anyánk című ősi himnuszunkat. Majd a Porta Egyesület dísztermében az érdeklődök megnézhették a 2004. júniusban elültetett emlékfa avató ünnepségéről készült video felvételeket.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés