Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÍME A MESTEREK NÉVSORA!!! GASZTRO CSÚCS VACSORA A LAJOSMIZSEI TANYACSÁRDÁBAN

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__11176
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetég szombaton este tartotta hagyományos mester-avatóját és az ehhez kapcsolódó ünnepi gálavacsoráját a felsőlajosi Tanyacsárdában. Az esten jelen volt mindeni, aki számít a magyar vendéglátásban. A díszvendégek között üdvözölhette a szakmai grémium Domonkos Lászlót, a ÁSZ elnökét és a jeles szakmai társszövetségek képviselőit. Külön is köszöntjük két kiválóságunkat. Baranyi Ferenc (Bagatell) valamint Magyar Szabolcs (Kecskeméti Csárda) mesterek, az országos hírű kecskeméti-bugaci-lajosmizsei szakács iskola/gasztro műhely dicsőségére szolgálnak. Fogadják szeretettel megújított képgalériánkat!

Mesterek 2011

Mesterszakácsok:

BARANYI FERENC / BAGATELL

Dániel Balázs

Fenyő László

Holda József

Horváth Zsolt

MAGYAR SZABOLCS / KECSKEMÉTI CSÁRDA

Maurer István

Szíjártó Balázs

Tímár Attila

Varga Gergely

Vigh Zoltán

 

Életműdíjas mesterszakácsok:

Luiszer Miklós

Varga János

 

Mestercukrászok:

Erdős Hanna

Lukács Péter

Veszely Attila

 

Éttermi mesterek:

Hajzer Tamás

Leányvári Lóránt

Szabó Péter

Szilágyi Attila

 

Életműdíjas éttermi mesterek:

Csetneki László

Gieler György

 

Bartender mester:

Horváth Attila

 

Életműdíjas bartender mester:

Holócsi János

 

 

„A magyar konyha remekei, modern stílusban”

 

Üdvözlő italok érkezéskor

Lajsz András és Mixer Mesterek koktéljaiból

Ed Hardy vodkából

Nobilis pálinkából

Harmatrázó pálinkák

Matusz Pálinkát

 

A vacsorához a borokat ajánlja és bemutatja:

Szikora Zoltán, a Sommelier Bizottság Elnöke

 

Hideg előétel

Brandys kacsamáj pástétom, paprikás libamell sajt, marinált zöldségekkel göngyölt Rosé hátszín, ökör pofa salátával és csiki mártással

(Somlói Chardonnay 2007 – Malatinszky Kúria)

 

Leves

Hédervári kakasleves apró kukorica gölödinnel, házi tejföllel

 

Meleg előétel

Harcsa filé paraj- kellevéllel göngyölve, túros csusza tekerccsel, könnyed paprikamártással

(Paptag Rosé 2010 – Juhász Testvére Pincészetének Dúzsi Rosé 2010 Dúzsi Tamás Pincészet)

 

Sorbet

Pihentető citrus sorbet, gránátalma kristállyal és mentával

 

Főétel

Sertés szűz vákuumban készítve, vargányával burkolva, konfitált malac császár mangalica fátyollal, hagymás dödöllével, sárga zöldborsó pürével és sült fokhagymamártással

(Villányi Kadarka 2008 – Malatinszky Kúria)

 

Desszert

Dobos torta szelet

Somlói galuska „feldolgozás 2011”

(Tokaji Aszú 3 puttonyos 2001 Kiss István Pincészet)

 

Mester Avatáshoz

Chateau Vincent pezsgő

Garamvári Szőlőbirtok

 

Utolsó Felvonás

Éjfél Után Vendégmarasztaló Mester Büfé

A mester kollégák által készített hideg és meleg ételek

 

Az est folyamán

Alpok Aqua ásványvíz

Dallmayr kávé

Dreher csapolt sör

Ürmös borok

Bio gyümölcslevek

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés