Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MEGEMLÉKEZTEK A 60 ÉVVEL EZELŐTT ELŰZÖTT SZERZETESEKRŐL - TERMÉNY ÁLDÁS SZENT FERENC SZOBRÁNÁL

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9514
Két emléktáblát is szentelt dr. Bábel Balázs érsek, Kecskemét központjában, a főtéri Barátok Temploma udvarán. Az egyik a Ferences Rend kecskeméti szolgálataira és barbár elűzettetésére hívja föl az utokór figyelmét. A másik - a sok- sok újjávarázsolt mirákulum tábla között - azt a helyet jelöli meg, ahol megszületett a Karol Wojtyla Barátság Központ alapítói gondolata, öt évvel ezelőtt. (Természetesen mindez nem véletlenül esik/ett egybe. A kolostor-kerítés által behatárolt templom és udvar/grotta, a város szíve, lelki központ is - szent hely.)

A megelékezők tegnap délután egy régi kecskeméti hagyományt is fölelevenítettek. A termény áldás nemes tradícióját. A főpásztor - két ferences paptestvér társaságában - megáldotta a kecskeméti föld termett/teremtett kincseit. A csodálatos gyümölcs-szőnyeg Szent Ferenc szobra előtt lett leterítve/megszőve/elrendezve. A hatalmas mennyiségű - első osztályú - gyümölcsöt és zöldséget a ZÖLDÉRT VEZETŐSÉGÉNEK (igazgató: Bűdi Zsolt) és vezető munkatársainak - kiállítás rendező: Deák Monika volt - köszönhették, a csodában gyönyörködő hívek és turisták valamint a terményeket majd ajándékba kapó wojtylás-szegények. A rendezvény a ferences himnusz eléneklésével zárult.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés