Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

MEGHALLGATTATTAK IMÁINK: MÁJUS ELSEJÉN BOLDOGGÁ AVATJÁK A WOJTYLA HÁZ NÉVADÓJÁT ÉS ÉGI PÁSZTORÁT

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10468
NEM hiába imádkozott a világ hívő közössége: örömmel és megelégedettséggel vettük a hírt, hogy az Anyaszentegyház oltárra emeli - 2011 május 1.-én - KAROL WOJTYLA atyát/ II. János Pál pápát a XX. és a XXI. század legnagyobb személyiségét, a kecskeméti WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONT névadóját és égi pártfogóját. HALLELÚJA! Még január elején hozták nyilvánosságra, hogy a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi szakértői elismerték a II. János Pál közbenjárásának tulajdonított csoda hitelességét. Az esetet a teológusok is hitelesnek ítélték. A csodás gyógyulás egy francia szerzetesnővel történt, akinél a Parkinson-kór agresszív formáját állapították meg 2001-ben. A rendtársak II. János Pál pápa halála után az ő közbenjárásáért fohászkodtak Marie Simon-Pierre nővér gyógyulása érdekében. Mint beszámoltak róla, a nővér 2005 júniusában egy reggel megmagyarázhatatlan módon teljesen egészségesen ébredt, olyannyira, hogy folytatni tudta szülésznői munkáját.
   

 

A boldoggáavatás kitűzött időpontja május 1-je; idén erre a napra esik az Isteni Irgalmasság vasárnapja. Mint ismeretes, ezt az ünnepet éppen II. János Pál pápa vezette be, és az ünnep előestéjén, április 2-án halt meg. Az Isteni Irgalmasság vasárnapja mozgó ünnep, és abban az évben április 3-ra esett.

A Szenttéavatási Ügyek Kongregációja a dokumentum kibocsátásakor hangsúlyozta, hogy a boldoggáavatási eljárás mindenben megfelelt az egyházi előírásoknak.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés