Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

NAGYSZABÁSÚ JUBÍLEUMI ÜNNEPSÉG - Emlékszobor a pápának DUNAÚJVÁROSBAN

| Feltöltve: | Forrás: DUNAÚJVÁROS ONLINE/WOJTYLA.ORG | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__8284
Nagyszabású avatási ünnepségen leplezik le holnap, 18.-án, 11 órakor II. János Pál pápa emlékszobrát Dunaújvárosban: a mű az Újvárosi Krisztus Király Főtemplom parkjába kerül. A találkozón részt vesz, és emlékbeszédet tart Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapítója is.

 A Dunaújvárosi Római Katolikus Egyházközség és az Öko-Sprint Környezetvédő és Környezetépítő Kft. közös ünnepséggel avatja fel II. János Pál pápa emlékszobrát május 18-án. A 2005-ben elhunyt főpásztornak emléket állító alkotás az Újvárosi Krisztus Király Főtemplom parkjába kerül, az avatási eseményt nagyszabású ünnepséggel körítik, derül ki az ACN-hez eljuttatott tájékoztatóból. A program szerint az eseményt a lengyel és a magyar himnusz keretezi, II. János Pál Mosolyod című versét Pálvalvi János tolmácsolja, a vendégeket dr. Kálmán András polgármester is köszönti majd. Az emlékszobrot Spányi Antal megyés püspök, a Székesfehérvári Egyházmegye főpásztora leplezi le és áldja meg, a műnél Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ (Kecskemét) vezetője, Modrzejewska Ewa, a Dunaújvárosi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat vezetője valamint Marcin Sokolowski, a Lengyel Köztársaság Nagykövetségének konzuli osztályvezetője mond beszédet. Wadowicéből, azaz II. János Pál szülővárosából származó földet szintén a kecskeméti Wojtyla Ház delegációja helyezi el a szobor talapzata előtti virágágyban. Az emlékszobrot megáldja Spányi Antal, székesfehérvári megyéspüspök és Leszek Kryza, a Lengyel Perszonális Plébánia vezetője is . Az ünnepség végén "Karol Wojtyla terített asztala" – az ötlet szintén Kecskemétről származik - várja a résztvevőket: jótékonysági ebéd osztása következik az ünnepség vendégeinek és az arra rászorulóknak a templom melletti parkolóban felállított sátorban.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés