Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PORTA - KATOLIKUS MUNKACSOPORT: emléktáblát kapnak a meghurcolt ferences szerzetesek

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__8443
60 éve történt, amikor az elnyomó államhatalom rátört az egyház elkötelezett szolgálóira, a magyarországi szerzetesrendekre.

Szétszórták, kirabolták a házakat, az értékeket, és a ferenceseket gettókba, különböző gyűjtőhelyekre hurcolták. A legdurvább körülmények között, éjszaka, állatszállító járműveken vitték őket. Úgy vélte ugyanis az akkori hatalom, hogy a nővérek és páterek munkájának korlátozásával, vagy felszámolásával a legnagyobb ellenségétől szabadul meg. Mindehhez már csak lejárató sajtókampányra, hamis bírósági perekre volt szükség. Ezek után a társadalom is lassacskán belenyugodott a történtekbe, és a nemzetközi közvélemény is abbahagyta a tiltakozásokat a méltánytalan és jogtipró akciókkal szemben.

A Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja a ferences imaközösség a templomi hívők közössége emléktábla állítását határozta el az elhurcolt kecskeméti szerzetesek emlékére. A tervek szerint az emlékhelyet a Hírös Hét idején, a Ferences Akadémia kapcsán, esetleg az évforduló napján, novemberben avatnák.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés