Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

PORTA KÖZÖSSÉGEK SZÖVETSÉGE: felszentelték a Szentháromság Temető Kálváriáját

Dr. Bábel Balázs érsek - magyar históriális keresztútja megindította a szíveket

| Feltöltve: | Forrás: Varga Mónika/Porta BAON | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__8379
A nemzet fájdalmát felidézve járt keresztutat a hívekkel dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke. Ennek a szertartásnak a keretében szentelte fel a Szentháromság Temető Kálváriáját, a stációk között azt is amelyet a Porta Közösségek Szövetsége restaurált.

Egy két évvel ezelőtti lakossági bejelentés után, példás összefogást követően megújult a Szentháromság temető kálváriája és az alatta lévő kripta, ahol az 1906-ban elhunyt, hajdani plébános, Bogyó Pál földi maradványai pihennek. Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke megköszönte mindazok segítségét, akik felvállalták ezt a nemes ügyet. A felújítást a városszépítők és a Római Katolikus Főplébánia koordinálta. Kiemelt támogatást nyújtott Kecskemét Megyei Jogú Város, a Városgazdasági Kft., a Free Line Kft., a Porta Egyesület több vállalkozó és a hívek. Az érseki áldás napja és időpontja kétszeresen is kiemelt fontosságú – fogalmazott dr. Bábel Balázs, érsek. A péntek három óra Krisztus keresztre feszítésének az ideje. A mai nap történelmünk legtragikusabb időpontjához is kapcsolódik, hiszen 90 éve volt a trianoni békediktátum aláírása, ami szörnyű csapás volt nemzetünkre. Éppen ezért ezt a fájdalmat hozzákapcsoljuk Krisztus keresztjéhez és fájdalmához, amikor itt imádkozunk - fogalmazott az érsek. Imádságával e képpen vezette fel a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke a felújított kálvária megáldását. A magyarságért, a magyarság sorsával kapcsolatos keresztúti ájtatossággal folytatódott a közös fohász a Kálvária tér stációinál.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés