Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rétes nap a Wojtylában

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__6621
Sok rosszról, háborúról, szeretetlenségről hallani mostanában. Szerencsére a Wojtyla házban inkább a szeretet termeli a híreket. Váratlanul érkezett ajándék ma délre az intézménybe. Az egyik Szabadság téri jól ismert presszó vezetője friss, csodás, ízes vegyes réstest küldött a ház lakóinak, amelyet a finom ebédhez kiporcióztunk, szétosztottunk. A déli ima után, a ház ügyvezető igazgatója, Farkas P. József megemlékezett Szent Márton püspökről. Az ő ünnepéhez szakrális hagyomány világához tartozik a rétes ajándékozás.
A kitűnő római katona, Márton egy alkalommal találkozott egy ruhátlan, meztelen szegénnyel és a metszetlen, értékes testét védő szövetet adta neki ajándékban, hogy betakarja, megmentse a hidegtől. Ekkor vette észre, hogy a hozzá könyörgő szegény maga Jézus Krisztus. Őt ajándékozta meg. Máig igaz, ahogy az Evangélium is tanítja: Amit eggyel a legkisebbek közül tesztek, azt nekem (a Jóistennek) teszitek. Aki pedig már készített nyújtott rétest, az jól tudja, hogy ez a tészta az előkészítés idején nagyon hasonlít a szövethez, különösen, amikor szétnyújtják, széthúzzák. A nép aztán ezért vette ilyenkor az étrendbe, ezzel is fölidézve Szent Márton emlékét, amelyet a jószívű adakozónak köszönhetően megeleveníthettünk az Egressy utcában is. Istennek legyen hála.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés