Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Salacz László és Birkás Menyhért osztott ebédet a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30153
Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Birkás Menyhért borász vállalkozó vendégeskedett szerdán a Wojtyla Barátság Központban. Mindketten hagyományos támogatói a belvárosi szociális intézménynek. Ezúttal sem üres kézzel jöttek. Salacz László tortával, Birkás Menyhért adománnyal kedveskedett a rászorultaknak. A nap igazi fénypontját jelentette, hogy Kocsis Hajnalka, aki a szépségápolás területén dolgozik, a szíve minden szeretetével támogatta a Wojtyla ház szegényeinek mai ebédjét. Az ő nagylelkű felajánlásából egy rendkívül finom marhapörköltet kaptak a gondozottjaink tésztával. Kocsis Pál, az ő édesapja, a Garabonciás Kft. tulajdonosa, már hosszú évek óta támogatja az intézményünket. Az idei évben a „kislánya” is jó szívvel kapcsolódott be a Wojtyla ház étkeztetésébe. (Fotók: Mátyus István)

A parlamenti képviselő Vass Alberttől származó gondolatokkal köszöntötte a népkonyha gondozottjait: „365 nap közül 364 a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, ismeretlen olvasó, fordítva kellene legyen. 364 nap a szereteté, s csak egyetlen a többi dologé, s még annak is elég az estéje”.

– A racionalitás által uralt világban, ahol szinte csak a pénznek és az anyagi javaknak van szerepe, valahogy nincs helye a csodáknak. A karácsony az a pillanat, amikor a mindennapoknak meg kell hajolnia a szeretet előtt. Ebből táplálkozhatunk egész évben – fogalmazott Salacz László.

Birkás Menyhért is a felgyorsult, rohanó életre hívta fel a figyelmet, „amely ellentmondásai közepette egyre több embert mozgat meg az adventi gyertyagyújtás, ekkor pedig gyakorta előkerül a kamrából egy-egy palack igazi jó bor”.

Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója emlékeztette a jelenlévőket dr. Pintér Gábor szentszéki nagykövetre, aki eddigi állomáshelyéről, Belorussziából hazafelé tartva gyakori vendége volt a Wojtyla Háznak. Nemrégiben Ferenc pápa a közép-amerikai Honduras nunciatúrájának élére nevezte ki a magasrangú egyházi személyiséget, emiatt valamelyest ritkábban tud majd ellátogatni az intézmény rendezvényeire a vatikáni diplomata.

A kiváló menü alapanyagát – 25 kilogramm marhalábszárat – Kocsis Hajnalka biztosította jó szívvel, akinek személyében a karitatív létesítmény régi támogatója, Kocsis Pál, az izsáki Alföldi Garabonciás Kft. ügyvezető-tulajdonosa leányát tisztelik a wojtylások.

Az ünnepi esemény fényét a Spreading zenekar jótékonysági koncertje emelte. Az együttes lelkes tagjai nehézsorsú felebarátaikkal szolidaritást vállalva ingyen léptek fel az étkezde „pódiumán”.

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés