Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZENT JÁNOSRA EMLÉKEZTEK ÉS KOCCINTOTTAK A KECSKEMÉTI BORÁSZOK

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10317
Szent János vigiliáján - Karácsony második napján - a hagyományok szerint, a kecskeméti Barátok Templomában gyülekeztek a kecskeméti Mathiasz Borrend fölesküdött tagjai illetve vendégeik. Az esti misén az oltár előtt ott állt ismét a megáldandó borok asztala, rajta sokféle, nemes nedű- kecskeméti- és térségi pincék kincse. Bárkányi Ernő, érseki tanácsos, templomigazgató emlékezett meg Zebedeus fiáról, Jakab apostól testvéréről, a kiváló teológusról, evangelistáról. Akit, már igen korán, a szőlő és bortermelő közösségek védőszentjükül választottak. A borok megáldása a szentmise végén történt.

A találkozó és köszöntés később a Porta Egyesület dísztermében folytatódott.  A szentelt borok kóstolóján Kocsis Pál, a Mathiasz Borrend elnöke mondott köszöntőt. Majd a borosgazdák  ajánlották legkitűnőbb boraikat. Köszöntötte a megjelenteket Bíró Mária, a Magyar Borrendek Országos Szövetsége  főtitkára is. Végül, a Kecskemét város által kitüntetett Dimensio Borászat  tulajdonosa, Drabant Katalin  hívta meg a résztvevőket egy újabb, tradícionális rendezvényre: a Vince-napi vessző-szentelésre és termésbecslésre.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés