Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZENT JÁNOSRA EMLÉKEZTEK ÉS KOCCINTOTTAK A KECSKEMÉTI BORÁSZOK

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10317
Szent János vigiliáján - Karácsony második napján - a hagyományok szerint, a kecskeméti Barátok Templomában gyülekeztek a kecskeméti Mathiasz Borrend fölesküdött tagjai illetve vendégeik. Az esti misén az oltár előtt ott állt ismét a megáldandó borok asztala, rajta sokféle, nemes nedű- kecskeméti- és térségi pincék kincse. Bárkányi Ernő, érseki tanácsos, templomigazgató emlékezett meg Zebedeus fiáról, Jakab apostól testvéréről, a kiváló teológusról, evangelistáról. Akit, már igen korán, a szőlő és bortermelő közösségek védőszentjükül választottak. A borok megáldása a szentmise végén történt.

A találkozó és köszöntés később a Porta Egyesület dísztermében folytatódott.  A szentelt borok kóstolóján Kocsis Pál, a Mathiasz Borrend elnöke mondott köszöntőt. Majd a borosgazdák  ajánlották legkitűnőbb boraikat. Köszöntötte a megjelenteket Bíró Mária, a Magyar Borrendek Országos Szövetsége  főtitkára is. Végül, a Kecskemét város által kitüntetett Dimensio Borászat  tulajdonosa, Drabant Katalin  hívta meg a résztvevőket egy újabb, tradícionális rendezvényre: a Vince-napi vessző-szentelésre és termésbecslésre.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés