Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZENT MÁRTON NAP - a Bagatell Étterem főszakácsa és Szent Benedek Leányai jártak az ünnepen Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9873
November 11- én, Szent Márton jeles napját ünnepeltük a Wojtyla Barátság Központban. Ez alkalomból a Bagatell Étterem társtulajdonosa és mesterszakácsa, Kecskeméti Krisztián főzte a Wojtyla Családnak a mai, fínom ebédet. Szent Márton napján, mi mást? Ludaskását. Méghozzá nagyon-nagyon gazdagon és finoman. Testvéri vizitáción járt közösségünkben Tiszaalpárról, a Szent Benedek Leányai Szerzetes Közösség két tagja Ágnes és Anna nővér. Az ebéd elfogyasztása előtt a nővérek bemutatták a szerzetesrendjüket, és elmesélték Szent Márton legendáját. Vendégeink a Wojtyla családnak süteményt is hoztak, amit ők készítettek. A Hamilo Kft. is kitett magáért, Márton napra - éppen úgy ahogy a nagyon kedves és figyelmes máltais testvérek - réteseket küldött, amiből mindenkinek jutott egy-egy darab. Gondozottjaink is nagyon készültek erre az ünnepre. Egy vállalkozó kedvű családtagunk római katonának öltözött be, egy másik masnis szürke libát hozott. Az állat egy ideig nyugodtan figyelte a történéseket, de annál a résznél amikor Szent Márton és ludak legendája hangzott el, elfogyott a türelem. A gá-gá-gá pontos értelmét nem tudtuk megfejteni - de sokak szerint - egykori, hős ludtársait dícsérte. (Végül újjongva, egy műanyag szatyorban, elhagyta a termet.) A monda szerint Szent Márton elbújt a libák közé, mert nem akart püspök lenni, de a ludak el kezdtek ágálni. Erre mondjuk ma , hogy elárulták Szent Mártont.

A találkozó ezzel nem fejeződött be. Megérkezett dr. Szeberényi Gyula Tamás, a körzet képviselője és baráti szavakkal tájékoztatta a jelenlevőket a ház körüli, hatalmas  útépítési projekt történéseiről. A nap még sok gazdag meglepetést tartogatott. Megérkezett a Gong Rádió igazgatónője, Tőzsér Judit úrasszony és az édesanyja Tőzsér Béláné úrasszony. Ők friss amerikai fánkkal tették teljessé Szent Márton felejthetetlen ünnepét.
 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés