Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Márton-nap a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__30065
A Wojtyla Barátság Központ sorsközössége nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg Szent Mártonról, a Pannonia provincia területén, Savaria (a mai Szombathely) városában született, később Tours püspökévé emelt egyházférfiról emléknapján, november 11-én. (Fotók: Tódor Norbert)

A változatos programsorozat kezdetén Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója jóvoltából madáretetőket és odúkat helyezett el Facol Lajos, a népkonyha egyik önkéntese a Wojtyla Házat övező fákon.

A gyógyfürdőt üzemeltető cég képviseletében Kertész Zsolt környezetvédelmi vezető adta át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla alapítójának a négy madárodút és a két madáretetőt. A szakember elmondta: társadalmi felelősségvállalásuk kiterjed a madarak védelmére is. Az elmúlt több mint tíz esztendőben a fürdő közvetlen környezete mellett, illetve a megye számos pontján helyeztek el összességében több száz ilyen, eleséghez jutást biztosító alkalmatosságot. A Wojtylát is régóta támogatják, így ide ugyancsak hoztak néhány darabot, egy hatalmas zsák madáreledellel együtt.

A program további részében dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője különös jogi esetekről, jogtörténeti érdekességekről, valamint az utolsó Bács-Kiskun megyei halálos ítéletről tartott előadást az érdeklődőknek.

Ebéd előtt a világhírű Kecskemét Táncegyüttes tagjainak sorából egy-egy fiú és leány adott elő látványos, vidám táncot az étkezde „pódiumán”, majd Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok fogalmazta meg Szent Mártonnal kapcsolatos gondolatait.

Engert Jakabné alpolgármester is köszöntötte a wojtylásokat. Szent Márton élete kapcsán három erényt emelt ki: az önzetlenséget, a jószándékot és a vendégszeretetet. Kifejtette: úgy véli, a Wojtylában dolgozók és a létesítményt támogatók nap mint nap ezek hármas egységéről tesznek tanúbizonyságot, munkájukat mindenkor áthatják eme nagyszerű értékek.

Utána Farkas P. József egy Kő Ferenc-festményt nyújtott át hálája jeléül a ház egyik lelkes, odaadó támogatójának, Gulyás Jánosnak, akinek személyében a kecskeméti Bács-Zöldért kereskedelmi igazgatóját, tulajdonosát tiszteli. Gulyás János válaszában elárulta: olyan szerető családban nőtt fel, ahol szülei megtanították: ha tudsz, mindig adj másoknak is. Számára úgyszintén öröm, hogy segíthet az itt gyámolítottakon, akikkel gyakran összefut a városban, ekkor mindig akad egymáshoz egy-két jó szavuk. 

Farkas Pál, a népkonyha önkéntes munkatársa végezetül bejelentette: a rendezvény szervezői Faragó Károly kerekegyházi gazdálkodó felajánlásával egy libapárt tettek közszemlére az udvaron. A két tojó örömmel fogadja az érdeklődő tekinteteket.

Végezetül a Jonathermál Zrt. anyagi hozzájárulásával százhúsz adag rakott kelkáposztát szolgáltak fel a szegényeknek, friss kenyér és ropogós rétes kíséretében.

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés