Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szent Vince-napi vesszővágás és -szentelés egy miklóstelepi szőlőbirtokon

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__10506
Szent Vincére, a különösen Spanyolországban és Franciaországban népszerű mártír szentre emlékeztek a borászok és a borbarátok Kecskeméten.

A Mathiász Borrend illetve a Kiskunsági Női Borrend évek óta arra törekszik, hogy újraélessze a szőlészek és borászok eltűnő félben lévő hagyományait. Ilyen például a Vince-napi vesszőszedés és -szentelés is. Csütörtökön is, a Bekő Tours személyszállítással foglalkozó családi vállalkozás segítségével igen sokan igyekeztek a miklóstelepi Dimenzió Borászat szőlőtáblái felé, ahol a borrendek ünnepi díszbe öltözött tagjai Szent Vince tiszteletére rügyes vesszőt szedtek a Kékfrankos ültetvényen. Az egyházi szertartást, a birtokáldást Bárkányi Ernő érseki tanácsos végezte. Az év jeles napjairól – különös tekintettel a borünnepekről – Bíró Mária, a Magyar Borrendek Országos Tanácsának főtitkára tartott előadást. Ezt követően a lelkes hagyományőrzők a Dimenzió Borászat borkóstolóján vettek részt. Jó évet, gazdag termést, sok sikert kívántak a vendéglátóknak, illetve a kecskeméti borosgazdáknak. 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés