Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Születésnap, kitüntetés átadás, könyvbemutató – ünnep a hajósi kastélyban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9666
Sokféle apropója volt a keddi ünnepi nagy rendezvénynek, amelyet Hajóson, az Érseki Kastélyban tartottak. A szervezők között ott volt a Bács-Kiskun Megyei Levéltár igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara, valamint a Porta-Barátság Könyvműhely. A levéltárosok és építőművészek az értékmentés, a restaurálás elméleti és gyakorlati kérdéseiről szerveztek konferenciát. Ehhez kapcsolódott a „Bács-Kiskun Építészetéért” kitüntetés átadása, amelyhez a díjat elnyerő dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek születésnapi köszöntése is kötődött.

 

 

 

Közismert, hogy hétfőn ünnepelte a jeles főpásztor 60. születésnapját. A szervezők ennél ihletettebb helyszínt, mint a hajósi kastély, nem is választhattak volna a találkozóhoz. Az ünnepelt, a rendezvényszervező közösségek vezetői mellett jelen volt a többi között dr. Molnár Ilona, a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője, dr. Mészáros István általános helynök, valamint Bács-Kiskun számos más ismert jelese is. A szakmai programot követő könyvbemutatón, Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ igazgatója mutatta be a Porta-Barátság Könyvműhely három új kötetét, melyeknek a közös apropója, hogy mindegyik - tartalmában, mondandójába, üzenetében - valamiképpen a születésnapos ünnepelt munkásságához kapcsolódik. Az előadó gondolataiból megismerhettük, hogy a „Magyar Zsoltárok” című gyűjtemény az a főpásztor legkedvesebb, beszédeiben gyakorta idézett költői művek szerkesztett változata; a „Hit, erkölcs, történelem” a jeles alkalmakkor elmondott prédikációkat foglalja egybe, míg a „Lajosmizsei út menti keresztek és szakrális kisemlékek” kötet, melyet a két kitűnő szerző alkotott, tisztelgés az örökségmentő tudós főpap előtt. Az ünnepi ajándékot válaszbeszédben köszönte meg a metropolita, ezt követően a résztvevőket fogadáson látták vendégül a szervezők, ahol dr. Molnár Ilona hivatalvezető mondott pohárköszöntőt. A soltvadkerti Szervánszky Cukrász Üzemből kapott tortát Bányai Gábor, a Megyei Önkormányzat elnöke vágta föl, és osztotta szét a hajósi kastély jeles vendégei között.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés