Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Védőhálósok osztottak ebédet a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__28653
A Védőháló Karitatív Egyesület önkéntesei főztek pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Három lelkes munkatárs, Lacziné Somogyi Tímea, Almási Rozália és Kocsisné Zsóka segédletével raguleves rotyogott a népkonyha udvari bográcsában. A menüt mákostészta, kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

– A Zápolya utcai adománybolt egy éve működik, harminc önkéntes közreműködésével. Ők fogadják a megunt holmikkal érkező felajánlókat, és szolgálják ki a vásárlókat. Raktározni, rendszerezni való akad bőven, a nagyobb bútoroknak, tárgyaknak csak az udvaron jut hely. A bolt bevételéből nélkülöző embereket segítünk – mondta Tímea az étkezdében.

– Az adományokat ingyenesen vesszük át, és jelképes összegért pénzzé tesszük. A hozadékból olyanokat segítünk, akiknek szükségük van valamire, amit nem tudnak előteremteni, vagy valamilyen nehéz, saját erejükből nem megoldható élethelyzetbe kerültek. Ilyen egy hirtelen jött betegség, koraszülés például. Amit nem tudunk biztosítani viszont, hogy hosszú távon, állandó jelleggel eltartsunk valakit. Egészen mostanáig 465 családdal kerültünk kapcsolatba. Az élelmiszer, ruha, tűzifa adományokon túlmenően gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, kirándulások szervezésével igyekszünk a rászorulók kedvében járni – tette hozzá az egyesület alelnöke, majd legvégül a három vendég százhúsz adag menüt nyújtott át együttesen a jobb sorsra érdemes embereknek.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés