Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Veszprémi sütemény Szent Miklós asztalára

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__6971
Buszon szállította az ajándék csomagokat a rendezőnő Nagyon sokan örültek, amikor értesültek vasárnap - a Szent Miklós napi búcsún - arról, hogy a sokadszorra megterített szegények asztalára Veszprémből is érkezett adomány. A királynők városában élő lengyel Elzbieta Modzelewska úrasszony – aki civilben a Veszprémi Petőfi Színház rendezője - évekkel ezelőtt Kecskeméti kirándulása alkalmából felfigyelt erre a kezdeményezésre. Akkor megfogadta, hogyha tud, Veszprémből busszal alkalmanként eljön, és az éjjel elkészített friss, csomagolt süteménnyel meglepi a Szent Miklós asztalánál helyet kapó rászorultakat.
Amikor dr. Zombor Gábor külön köszöntötte a messziről jött vendéget, utalt rá: jól esik ugyan a szépen csomagolt friss sütemény, de az anyagi értéknél sokszorta többet jelent az az áldozat, elkötelezettség, amelyet egy lengyel testvérünk kínál föl példaként nekünk, helybelieknek, kecskemétieknek. Erzsébet asszony azt is elmondta, hogy Kecskemétet azért is szereti, mert itt állítottak először intézményes emléket a lengyel nép nagy fiának, II. János Pál pápának; ezt szép egyéni akciójával is szeretné megköszönni, meghálálni.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés