Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

VISSZATÉRT A BAROKK A NÉMET AJKÚ VÁROS SZÍVÉBE

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__9402
Feltárultak a hajósi kastély kapui! A pénteki avatóünnepség után immár a nagyközönség is megtekintheti az eredeti állapotában helyreállított egykori érseki vadászkastélyt, amelyet a pusztulástól mentett meg a megyei önkormányzat beruházása.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Bányai Gábor, a megyei önkormányzat elnöke, Bábel Balázs, a kalocsa-kecskeméti főegyházmegye érseke, Bagó Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, Európa Parlamenti képviselő, Schön Ferenc, Hajós polgármestere és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

 

A dél-alföldi régió legnagyobb barokk kastélyának felújítása tavaly ősszel kezdődhetett meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sikeres uniós pályázata nyomán. A projekt 563 millió forintos költségvetéséhez 472 millió forintot biztosítottak uniós forrásból. A beruházással helyreállították a 18. században épült főúri lakot, ahol korszerű bemutatóközpontot alakítottak ki. A Rózsák terme, a díszes lépcsőház, a felújítás során megtalált titkos alagút - csak néhány a látnivalók közül. A pompakedvelő életmódot, az érseki vadászkastély mindennapjait bemutató kiállítások mellett Hajóshoz és környékéhez kötődő állandó és időszaki kiállítások, múzeumi foglalkozások várják a látogatókat a megye egyik legrégebbi világi műemlékében.

 

Forrás: www.baon.hu

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés