Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Wojtyla Ház: Szeretetebéd a Kissfuvartól

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__80/i__28109
Kiss András, a kecskeméti Kissfuvar Kft. ügyvezetője és családja nem először támogatja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Ma is így cselekedtek – jelentette be Farkas Pál szervező munkatárs csütörtökön délidőben a népkonyha étkezdéjében. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A családi vállalkozást id. Kiss András alapozta meg önrakodós IFA teherautójával, fuvarozóként még 1983-ban. Kezdetben kizárólag lakossági igényeket elégített ki, majd 1990-től egy törvénymódosítás lehetővé tette a nem magánszemélyeknek való fuvarozást is, valamint alkalmazottak felvételét. Így csatlakozott a vállalkozáshoz 1990-ben ifj. Kiss András egy ZIL-lel. Időközben a cég folyamatosan bővült, jelenleg 5 darab 40 tonnás önrakodó tehergépjárművük van, továbbá egy 40 tonnás, 13 méteres, nyitott-nyerges tehervontatóval végeznek szállítmányozást Magyarország egész területén. Mindemellett önálló szervizháttérrel rendelkeznek, melynek hátterét jól felszerelt műhely és 10 szakember biztosítja. 2008-ban a járműpark megújításán túlmenően, a szerviz szabad kapacitásait kihasználva, a rakatvillák mellett a rönkemelő, rönkhasító és kuglizó gépek gyártása is sikeresen beindult – hangzott el a Kissfuvar Kft. bemutatása közben.

Az ebéd előtti imát – csütörtök lévén – szokás szerint Borisz atya vezette fel aktuális miniprédikációjával, mely ekképp hangzott el: – Nálunk a keleti egyházban minden liturgia úgy kezdődik, hogy „Békességben könyörögjünk az Úrhoz!”. Elgondolkodtunk-e azon, hogy mi itt ugyan békében élünk, de szerte a világban nem ez jellemző! Sokfelé vannak háborúk, sőt egyenesen atomháború veszélye fenyeget a Koreai félszigeten. Ne feledkezzünk el tehát imádkozni a világ békéjéért, hogy Isten segítsen rajtunk és küldje reánk az Ő békességét!”

A Kissfuvar tulajdonosának jóvoltából kakaspörköltet fogyasztottak tésztával, céklával, kenyérrel és süteménnyel a Wojtyla Házba ma betért gondozottak, akik száma ezúttal is megközelítette a százhúszat.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés