Kezdőlap
Kecskemét: 25 C°,
7.56 km/hDéli szél, közepesen felhős
25
13
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése
Kezdőlap » "Adományok" bejegyzések listázása
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]
Összesen: 2769 db bejegyzés

Ebéd Beregszászi Zoltánné felajánlásával a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: |

Ebéd Beregszászi Zoltánné felajánlásával a Wojtyla Házban
A Precíz Kft. ügyvezető igazgatója, Beregszászi Zoltánné hosszú évek óta rendszeres felajánlója a Wojtyla Háznak. Támogatásával szerdán kelkáposztafőzeléket és fasírtot fogyaszthatott kenyérrel, süteménnyel közel százhúsz hátrányos helyzetű, létminimum alatt élő rászoruló, akik ma délben is zsúfolásig megtöltötték az Egressy utcai Karol Wojtyla Barátság Központ étkezdéjét. A felajánlót és kiváló munkatársát, Kovácsné Edit élelmezésvezetőt (távollétükben) Farkas Pál szervező munkatárs mutatta be a sorsközösségnek. Az ebédet közös imádság előzte meg. (Fotók: Varga Brigitta)
button_read_more

Szeberényi Gyula Tamás étkeztetett a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Szeberényi Gyula Tamás étkeztetett a Wojtyla Házban
Kecskemét megyei jogú város egyik alpolgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás neve az idők során számos tekintetben összeforrott a Wojtyla Barátság Központ intézményével és százhúsz főt számláló sorsközösségével. A népkonyha által szervezett, rendezett kulturális események, megemlékezések állandó résztvevője. Szinte együtt kel-fekszik, lélegzik és mozdul a szociális intézmény által gondozott elesettekkel. Halmozottan hátrányos helyzetük ismeretében próbálja igazgatni őket életük nehezen járható útvesztőiben, aktívan segíti a nehézsorsúakat a zsákutcákból való minél előbbi kitalálásban, a lehetséges megoldások keresésében. Mindezeken túlmenően kedden ő ajánlotta fel a ház ellátottjainak ebédjét. Elfoglaltságai miatt személyesen nem állt módjában megjelenni az étkezdében, ám a létesítmény szegényeihez szóló üzenetében jókívánságai mellett hangot adott készségének, miszerint máskor is szívesen nyújt segítő kezet bárkinek, amikor amiben csak lehet. A menüt – rakott kelkáposztát – kenyérrel, Fornetti süteménnyel Kocsis Karolina és Mezei Attila osztotta ki a rászorulóknak. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Rövidesen megújulnak a Wojtyla Ház kiszolgáló helyiségei

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Rövidesen megújulnak a Wojtyla Ház kiszolgáló helyiségei
Javában folynak a Wojtyla Barátság Központ tálalókonyhájának és mosogató részlegének renoválási munkálatai. Kedden a Virág Burkoló Kft. szakemberei megkezdték az új padlócsempék lerakását. Kora délután már világosan körvonalazódott munkájuk eredménye, bár hosszú száradási időt jósoltak, emiatt egy ideig még bizonyosan nélkülözniük kell a konyhát és környékét az intézmény szorgalmas önkénteseinek. Nemsokára készen leszünk – hangoztak a kivitelezők biztató szavai. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Ma is Fornetti adomány érkezett

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Ma is Fornetti adomány érkezett
A fagyasztott péksütemények gyártásával, forgalmazásával foglalkozó nemzetközi hátterű Fornetti Kft. vezetői is rendszeresen támogatják a Karol Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő küldetését. Méghozzá oly módon, hogy hetente több kartondoboznyi pékárut küldenek a népkonyha szegényeinek. A gondozottak ezúttal is nagy örömmel fogadták a három óriási doboz édes-sós finomságot. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Wojtyla Barátság Központ: szeretetebéd a Csalánosi Csárdából

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Wojtyla Barátság Központ: szeretetebéd a Csalánosi Csárdából
Radványi Barna étteremtulajdonos jóvoltából kerülhetett ma meleg koszt a Wojtyla Ház gondozottjainak böjtös asztalára, mintegy százhúsz tartósan rászoruló számára. A nemes lelkű vállalkozó évente legalább négy alkalommal segíti a nélkülözők itteni szociális étkeztetését, ráadásul „közkívánatra” főznek; vagyis azt készítik el, amit a gondozottak „rendelnek”. Étterméből szállították a hatalmas mennyiségű tarhonyás húst, csemegeuborkát mely pontban ¾ 12-kor „lépte át” két óriási fazékban a népkonyha bejáratát. Az ízletes harapnivaló mellett friss kenyér, Fornetti sütemény, valamint Prikkel Antal-féle Szentkirályi Szikvíz is megillette a szegényeket. Radványi úr rendszeres déli elfoglaltsága miatt ezúttal sem tudott személyesen ellátogatni az ebédlőbe, ám patinás vendéglőjéből üzente: azt kívánja a sok-sok idejáró nehézsorsú embernek, fogyasszák az ételt oly jó étvággyal, mint amilyen önzetlen szívvel ő adományozta. A kitűnő menü Nagy Mihály üzletvezető mesterműve, azonban őszinte elismerés illeti a Csalánosi Csárda többi dolgozóját is. A Wojtyla sorsközösség ellátottjai üzenik: köszönik Radványi úr gondoskodó szeretetét, munkatársai odaadó munkálkodását. A mai étek páratlan ízvilága sokáig velük fog maradni, különösen, hogy még repeta is jutott bőven. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Megkezdődött a Wojtyla Ház tálalókonyhájának felújítása

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Megkezdődött a Wojtyla Ház tálalókonyhájának felújítása
Még tavasszal született meg az elhatározás a Wojtyla Barátság Központ tálalókonyhájának újjávarázsolása tárgyában. Ekkor kapott ugyanis a szociális intézmény alapító-igazgatója határozott ígéretet egy kecskeméti nagyvállalat illetékes vezetőitől, hogy anyagi forrást biztosítanak az idestova tizenkét esztendeje üzemelő népkonyha – időközben igencsak megkopott – felszolgálóhelyiségének részleges renoválására. Ennek keretében e helyütt rövidesen új padlóburkolaton járva végezhetik mindennapi karitatív munkájukat a létesítmény szorgos önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Héjja János vállalkozó adott ebédet a Wojtyla Ház szegényeinek

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Héjja János vállalkozó adott ebédet a Wojtyla Ház szegényeinek
Amikor huszonkilenc éve megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, mindenesetre mostanság már több mint kétmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője négy vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. A cég Oscar-díjának számító Golden Arch Award magyarországi nyertese. – A tanulás időszaka végül 1998. december 1-jén zárult azzal, hogy elvégeztem egy kurzust a McDonald's saját felsőoktatási intézményében, a chicagói Hamburger Egyetemen. Ebben az időszakban nem volt lehetőségem arra, hogy éttermet nyissak Budapesten, így kötöttem ki Kecskeméten, ahol átvettem egy vállalati üzemeltetésben lévő éttermet. 2002. március 15-én megnyitottunk itt egy Drive-ot, majd 2007-ben még egyet Szekszárdon, közel három éve pedig Szolnokon kínálkozott egy lehetőség, amit megragadtam. Kilencven étterem üzemel Magyarországon, és huszonegyen vagyunk franchise partnerek, jellemzően egy-három étteremmel. A debreceni kolléganőmön kívül egyedül nekem van négy üzletem, ez ma ritka dolognak számít. Fontos nekem a cég, hiszen tizenkilenc éve erről szólnak a napjaim, miközben az évek során közepes vállalkozásból egy viszonylag nagy céggé váltunk – foglalta össze üzleti tevékenységének eredményeit Héjja János szombaton a Wojtyla Ház étkezdéjében. Az ő finanszírozásával elkészült ételt a kecskeméti HolloGasztro Kft. szállította a gondozottak számára. Ma tejszínes csirkeragut fogyasztott petrezselymes burgonyával mintegy százhúsz rászoruló a népkonyha helyiségében. A remek menühöz félegyházi kenyér, sütemény, üdítő is dukált. Étkezés közben Prikkel Antal Szentkirályi Szikvizével ontották szomjukat a nehézsorsú emberek, majd végül sorba álltak repetáért. Jutott bőven mindenkinek, akik erre igényt tartottak. A kiosztásban maga az adományozó, valamint 5 diák vett részt, utóbbiak a 72 óra kompromisszumok nélkül mozgalom keretében segédkeztek a szociális intézményben. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését Rácz György támogatta. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Újból „négycsillagos” ebéd a Wojtylában

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Újból „négycsillagos” ebéd a Wojtylában
Kissé úgy érezhették magukat péntek délben a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai, mintha egy napra szállodává alakult volna a népkonyha. Nem véletlenül, hiszen mai ebédjük a kadafalvi Harmónia utcából érkezett, egyenesen a Granada négycsillagos hotel étterméből. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Újabb zöldségözön a Bács-Zöldért-től

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Újabb zöldségözön a Bács-Zöldért-től
Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója péntek délelőtt ismét kopogtatott a Karol Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újra értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal 1 zsák friss, zamatos paprikát és további 1 zsák sütőtököt rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű zöldségfélét – akárcsak korábban – ebédosztáskor szolgálják majd fel a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Ebédet osztott Garaczi János mesterszakács a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Ebédet osztott Garaczi János mesterszakács a Wojtyla Házban
Még nyár derekán történt, hogy hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége Garaczi János Venesz-díjas mesterszakácsot, a lajosmizsei Tanyacsárda alapító-társtulajdonosát. A népkonyha százhúsz rászorulójának és önkéntes kollektívájának jókívánságait az Öreg Tanyacsárdában adta át július közepén Farkas P. József, a szociális létesítmény igazgatója a jótékonyság dolgában is élenjáró világhírű gasztronómiai szaktekintélynek. Aki meghatottan fogadta a köszöntést, majd – mint később kiderült – elhatározta, előbb-utóbb valamiképp újból viszonozni fogja a wojtylások felé irányuló szeretetét. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]
Összesen: 2769 db bejegyzés
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés