Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják a Romkertet

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__82/i__23202
Kecskemét – A Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársai és ellátottai elhatározták, nem nézik tétlenül, hogy szeretett városuk nevezetes közterei gondozatlan állapotban maradjanak. Először népkonyhájuk környezetét tették teljesen rendbe, majd péntek délelőtt a főtéri Romkertben végeztek lomtalanítást, gyűjtötték össze az ott talált hulladékot, mindenféle eldobált szemetet. (Fotók: Tódor Norbert)

Amikor a helyszínre érkeztek, maguk is megdöbbentek, milyen látvány fogadja őket Kecskemét városának legrégebbi épülete, a 13. század végén épült Barátok templomának tövénél. Az 1698-ban felépített egykori Szent Mihály kápolnának mára csak az alapfalai maradtak fenn, ezek láthatóak a főtéri Romkertben. Néhány méterrel odébb, mindkét oldalon bokros növényzet található, mely szinte kínálja magát arra, hogy egyesek köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják. A Wojtyla népkonyha önkéntesei találtak ott mindenféle oda nem illő dolgot: emberi-állati ürüléket, vizeletnyomot, két zsáknyi italosüveget és dobozt, papírhulladékot, cigarettacsikket, valaki még az egyik cipőjét is ott felejtette. És így megy ez minden nap. Hiába szedik össze rendszeresen közterület-fenntartók, és most wojtylás önkéntesek a szemetet, másnapra – különösen hétvégeken, illetve főtéri rendezvények után – ugyanannyi lesz ott ismét. Pedig kőhajításnyira van a Városháza, a rendőrség sincs túl messze, a történelmi főtéren városrendészek járnak, és mégis… Kedves illetékesek! Biztosan jól van ez így?

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés