Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják a Romkertet

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__82/i__23202
Kecskemét – A Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársai és ellátottai elhatározták, nem nézik tétlenül, hogy szeretett városuk nevezetes közterei gondozatlan állapotban maradjanak. Először népkonyhájuk környezetét tették teljesen rendbe, majd péntek délelőtt a főtéri Romkertben végeztek lomtalanítást, gyűjtötték össze az ott talált hulladékot, mindenféle eldobált szemetet. (Fotók: Tódor Norbert)

Amikor a helyszínre érkeztek, maguk is megdöbbentek, milyen látvány fogadja őket Kecskemét városának legrégebbi épülete, a 13. század végén épült Barátok templomának tövénél. Az 1698-ban felépített egykori Szent Mihály kápolnának mára csak az alapfalai maradtak fenn, ezek láthatóak a főtéri Romkertben. Néhány méterrel odébb, mindkét oldalon bokros növényzet található, mely szinte kínálja magát arra, hogy egyesek köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják. A Wojtyla népkonyha önkéntesei találtak ott mindenféle oda nem illő dolgot: emberi-állati ürüléket, vizeletnyomot, két zsáknyi italosüveget és dobozt, papírhulladékot, cigarettacsikket, valaki még az egyik cipőjét is ott felejtette. És így megy ez minden nap. Hiába szedik össze rendszeresen közterület-fenntartók, és most wojtylás önkéntesek a szemetet, másnapra – különösen hétvégeken, illetve főtéri rendezvények után – ugyanannyi lesz ott ismét. Pedig kőhajításnyira van a Városháza, a rendőrség sincs túl messze, a történelmi főtéren városrendészek járnak, és mégis… Kedves illetékesek! Biztosan jól van ez így?

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés