Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Önkéntes fiatalok munkálkodnak a Wojtyla népkonyhán

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__82/i__26903
Időről időre középiskolások segítik a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységét. Palásti Péter, a Katona József Gimnázium tízedik osztályos tanulója két másik diák mellett iskolai tanulmányokat érintő 50 órás önkéntes munkára jelentkezett a közelmúltban Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója irodájában. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott ez idáig? – kíváncsiskodtunk nála egy hét elteltével. (Fotó: Mátyus István)

– Előzetesen nem volt elképzelésem, hol dolgozhatnám le az érettségihez szükséges önkéntes munkát. Édesanyám bíztatására kerestem fel Farkas P. Józsefet, aki örömmel fogadta jelentkezésemet – avatott be Péter minket önkéntességének „kulisszatitkaiba”.

Azt is elárulta, hogy első nap sokkolta a Wojtyla Házban étkező emberek látványa, hisz nem szokott hozzá az elesettek társaságához, „de később rájöttem, ők is ugyanolyan emberek, mint mások”.

– Második nap végén már élveztem is a konyhai kisegítő munkát. Minden könnyebben ment: az ételosztás, mosogatás, a tálcák összerendezése, öblítése – tette hozzá.

Élményként élte meg, hogy azonnal befogadta a népkonyha közössége. Dicsérik igyekezetét, jó munkaerőnek tartják.

„Látom az örömet a rászorulók arcán, amikor átnyújtom nekik a tálcát, de elvétve azért olyanok is akadnak, akik fapofát vágnak, kedvetlenül fogadják az ételt, pedig inkább tisztelniük kellene az őket segítőket.” – nyilatkozta Péter. 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés