Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése
Kezdőlap » "Aktivisták" bejegyzések listázása
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 Következő oldal » [Utolsó oldal]
Összesen: 37 db bejegyzés

Friss virágok a nagy nyári melegben

Feltöltés időpontja: | Mátyus István

Friss virágok a nagy nyári melegben
Karol Wojtyla Barátság Központ önkéntesei szombaton sem pihennek. Szó szerint! Hétköznapokon másutt látnak el feladatokat, hétvégeken pedig irány a Wojtyla Ház. Ügyeletet vállalnak, vagy csak úgy bejönnek, mert szívük ide húzza őket. Mosogatnak, söprögetnek a népkonyha udvarán és utcafrontján, kertet öntöznek vagy éppen virágokat helyeznek Szent II. János Pál pápa szobra és a „Az örök élet kenyere” Krisztus-kereszt mellé. Talán mondani sem kell, hogy mindezt ingyen, fizetség nélkül teszik. Igazán példamutató! Ez ám a szeretet és odaadás! (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban
Háromnapos önkéntes ifjúsági akció keretében fiatalok arra vállalkoztak, hogy részt vesznek a Karol Wojtyla Barátság Központot és közvetlen környezetét érintő munkálatokban: szombaton három leány és két fiú takarított kívül belül, reggelit készítettek az intézmény gondozottjainak, délben ebédet szolgáltak fel és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden hasznosat végeznek három nap alatt. A 72 óra kompromisszumok nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet három történelmi keresztény egyház szervez. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek. Az akció Magyarország fiatalságát - elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt - hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését különböző közösségeknek (fogyatékkal élőknek, időseknek), stb. A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár rájuk, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, szombaton jöhet a konkrét tevékenység, vasárnap pedig a lezárás, értékelés következik. (Fotók: Mátyus István)

Önkéntes fiatalok munkálkodnak a Wojtyla népkonyhán

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Önkéntes fiatalok munkálkodnak a Wojtyla népkonyhán
Időről időre középiskolások segítik a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységét. Palásti Péter, a Katona József Gimnázium tízedik osztályos tanulója két másik diák mellett iskolai tanulmányokat érintő 50 órás önkéntes munkára jelentkezett a közelmúltban Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója irodájában. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott ez idáig? – kíváncsiskodtunk nála egy hét elteltével. (Fotó: Mátyus István)
button_read_more

Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban
Amint korábban megírtuk, Tóthné Rontó Gyöngyvér személyében olyan rátermett önkéntesre talált a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége, aki szombatonként - szükség esetén, egyéni megállapodás alapján akár vasárnap is - 8 órától 11-ig foglalkozik az ellátottak ügyes-bajos gondjaival a népkonyhán. Alig néhány hónapos eddigi munkásságának immáron gyümölcse is termett; számos hátrányos helyzetű, elesett ember problémájára talált megoldást. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Szociális munkás foglalkozott a gondozottakkal szombaton a Wojtyla Házban
Amint korábban megírtuk, Tóthné Rontó Gyöngyvér személyében olyan rátermett önkéntesre talált a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetősége, aki szombatonként – szükség esetén, egyéni megállapodás alapján akár vasárnap is – 8 órától 11-ig foglalkozik az ellátottak ügyes-bajos gondjaival a népkonyhán. Alig néhány hónapos eddigi munkásságának immáron gyümölcse is termett; számos hátrányos helyzetű, elesett ember problémájára talált megoldást. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban – nyár után ősszel is

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban – nyár után ősszel is
Háromnapos önkéntes ifjúsági akció keretében - június után immáron másodszor az évben - fiatalok arra vállalkoztak, hogy részt vesznek a Karol Wojtyla Barátság Központot és közvetlen környezetét érintő munkálatokban: szombaton három leány és három fiú takarított kívül belül, reggelit készítettek az intézmény gondozottainak és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden hasznosat végeznek három nap alatt. A 72 óra kompromisszumok nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet három történelmi keresztény egyház szervez. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek. Az akció Magyarország fiatalságát - elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt - hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését különböző közösségeknek (fogyatékkal élőknek, időseknek), stb. A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár rájuk, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, szombaton jöhet a konkrét tevékenység, vasárnap pedig a lezárás, értékelés következik. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

72 óra kompromisszumok nélkül a Wojtyla Házban
Háromnapos önkéntes ifjúsági akció keretében három fiatal vállalkozott arra, hogy részt vegyen a Karol Wojtyla Barátság Központ környezetében ültetett növények öntözésében, ráadásul még az intézmény területén is takarítottak szombaton: kívül-belül. A 72 óra kompromisszumok nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet három történelmi keresztény egyház szervez. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek. Az akció Magyarország fiatalságát - elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt - hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését különböző közösségeknek (fogyatékkal élőknek, időseknek), stb. A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár rájuk, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, szombaton jöhet a konkrét tevékenység, vasárnap pedig a lezárás, értékelés következik. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Kecskemét főkertésze a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Kecskemét főkertésze a Wojtyla Házban
Hétfő délelőtt Nagy Ágnes, Kecskemét főkertésze volt a Karol Wojtyla Barátság Központ vendége. Ő határozza meg, hagyja jóvá, milyen fákat, virágokat ültessenek a város közterein, hol mennyi szorul cserére. Maga is meglepődött, hányan érdeklődnek Kecskemét zöldfelületének mindenkori állapota, rendezettsége iránt az intézmény gondozottai közül. Nem telt el hosszú idő, mire kiderült: a hátrányos helyzetű emberek éppoly jól ismerik Kecskemét közterületeinek fáit, növényeit, mint bármi más az utcán. Sőt, akadtak igazi szakemberek is a nagyszámú hallgatóság között. Ők pontosan meg tudták állapítani, milyen fák láthatók a vetítővásznon. A főkertész asszony fényképeken mutatta be ugyanis, hogy kertészeti szempontból milyen sok igényesen kialakított fás-bokros közterülettel büszkélkedhet Kecskemét városa. Alföldi település lévén mindig is divatos volt itt a kertgazdálkodás, azonban nem csak családi házas övetekben található dús növényzet, hanem lakótelepek betondzsungelében is fellelhető jó néhány fás terület; alattuk autók parkolnak vagy éppen fagyit nyalogató gyerekek beszélgetnek a nagy nyári hőségben. De van olyan kocsma Kecskeméten, amelyek előterét muskátlik díszítik virágos ládában - egy-egy kerékpár oldalához rögzítve. És még nem is beszéltünk az Arborétumról, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontról, az épületekre futtatott növényekről. Több tanulsággal szolgált a délelőtti interaktív előadás: egyebek mellett kiderült, hogy a város tele van olyan értékekkel, melyeket legfeljebb az idelátogató turisták értékelnek, mi magunk azonban jobbára észre sem veszünk. Továbbá lehet egy ház kívülről szegényes, az előtte lévő gazdagon beültetett, rendezett előkert látványa mindent elárul gazdájáról – a szó legnemesebb értelmében. – „Bájos város Kecskemét. Legyen szemünk meglátni benne a szépet. A kicsi is nagyon sokat számít, ha megtesszük. Mindegy, hogy mennyit cselekszünk, keveset vagy sokat, lényeg, hogy megtegyük.” – köszönt el a gondozottaktól Nagy Ágnes, Kecskemét főkertésze. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more

Köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják a Romkertet

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Köztéri illemhelynek, szemétlerakónak használják a Romkertet
Kecskemét – A Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársai és ellátottai elhatározták, nem nézik tétlenül, hogy szeretett városuk nevezetes közterei gondozatlan állapotban maradjanak. Először népkonyhájuk környezetét tették teljesen rendbe, majd péntek délelőtt a főtéri Romkertben végeztek lomtalanítást, gyűjtötték össze az ott talált hulladékot, mindenféle eldobált szemetet. (Fotók: Tódor Norbert)
button_read_more

Szabó Antal a Miatyánkról – Előadás a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: | Tódor Norbert

Szabó Antal a Miatyánkról – Előadás a Wojtyla Házban
Krisztus főpapi imádsága volt Szabó Antal vállalkozó, a Wojtyla Ház kezdetektől való híve, támogatója előadásának mai témája a kecskeméti népkonyha ebédlőjében. Az időközben párbeszéddé alakult esemény végén bibliai témában kérdezhettek is a bócsai Poli-Farbe Kft. tulajdonosát a Wojtyla sorsközösség szegényei. (Fotók: Mátyus István)
button_read_more
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 Következő oldal » [Utolsó oldal]
Összesen: 37 db bejegyzés
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés