Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Magányosan elhunytakat kísértek utolsó útjukra a wojtylások

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__85/i__30764
Tíz, hozzátartozók nélkül magányosan elhunytat kísért utolsó útjára szerdán a Wojtyla Ház sorsközössége a Köztemetőben. A civil szervezet évekkel ezelőtt felvállalta, hogy méltó búcsút vesznek a rokonok, barátok, ismerősök nélkül eltávozottaktól.

Az elhunytak között nyolc felnőtt és két halva született csecsemő volt. Szolid gyászszertartás keretében vettek tőlük végső búcsút a ravatalozónál, majd a közös sírhelynél név szerint emlékeztek meg róluk. A kriptában már sok-sok elhunyt hamvait őrzik, a sírkövön pedig mindenki nevét és a születési-halálozási dátumát egy-egy fémtáblán örökítik meg.

A ravatalozónál először Farkas Pál, a Wojtyla Ház munkatársa szólt. Megjegyezte, az elhunytak valószínűleg nem az élet napos oldalára születtek. A két halva született csecsemő ráadásul még a napfényt sem láthatta meg soha. Hozzátette: nem ismerik az elhunytakat .E testvéreikért rokonok, barátok, ismerősök sem jelentkeztek, így nem volt senki, aki ott legyen a temetésükön. Vallják: mindenkinek jár a tisztességes végső búcsú.

Ezt követően Tódor Norbert, a Wojtyla munkatársa egyházi ihletésű beszéddel emelte a szertartás hangulatát.

A wojtylások öt felnőtt férfi, három nő és két halva született leánygyermek hamvait kísérték el utolsó földi útjukra, a közös kriptánál gyertyákat és virágokat helyeztek el, valamint közösen imádkoztak. Minden elhunytnak felolvasták a nevét, illetve annál a leánygyermeknél, aki még nevet sem kapott, az édesanyjáét.

A wojtylások végül Halottak napi megemlékezést tartottak a temetőben elhelyezett Mementó keresztnél, mely korábban a Végh Mihály téren állott. A keresztnél Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója emlékezett meg a mélyszegénységben, elhagyatottan távozottakról.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés