Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

12 éve alapították a Wojtyla Házat – ünnepelt a népkonyha közössége

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__27059
Július 26-án, szerdán – Szent Anna emléknapján – ünnepelték a Karol Wojtyla Baráság Központ alapításának 12. évfordulóját létrehozók, támogatók, munkatársak, önkéntesek és a népkonyha százhúsz rászorulót számláló sorsközössége. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A jeles alkalomból szervezett ünnepélyen részt vett a népjóléti intézmény egyik alapítója, a múlt év tavaszán elhunyt dr. Bálint Anna vecsési ügyvédnő özvegye: Nagy István Elek, továbbá a házaspár két leánya: Anna és Mária Cecília.

Az eseményt továbbá megtisztelte jelenlétével dr. Drozdik Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának igazgató főállatorvosa, mellette Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora. Számos támogató – a Wojtyla Ház sorsközösségének ismerős és ismeretlen jóakarói – telefonon, e-mailben fejezték ki jókívánságaikat.

Ebédosztást megelőzően Farkasné Pásztor Jolán társalapító emlékezett Bálint Anna asszonyra, a szociális létesítmény nagylelkű támogatójára, a szegények igaz barátjára, önzetlen patrónusára, utána névnapjuk alkalmából egy-egy virágcsokrot vehettek át a sorsközösség Annái.

Nagy István Elek és Farkas P. József alapító-igazgató köszöntötte a jelenlévőket, ezenfelül Gál József atyától is elbúcsúzott a Wojtyla család. A Barátok templomának rendkívül népszerű, fiatal káplánja ugyanis jövő héttől Kiskunfélegyházán folytatja papi szolgálatát.

– Akit mindannyian szeretünk, még ha elmegy, sem kell rá emlékezni, mert folyamatosan velünk van, itt él közöttünk – kezdte gondolatait Nagy István Elek.

– A 12 éves Wojtyla Ház működésének alapja az a százhúsz gondozott rászoruló barátunk, akik folyamatosan megragadják a mi közös kis lelki bázisunk nyújtotta lehetőségeket: naponta ételt adunk nekik, jó szót, szeretetet, ölelést és imát. Mondjuk ki tehát: Szent II. János Pál pápa megfelelő helyet talált a szeretet számára. Mi pedig az Úrnak hála létezünk és leszünk holnap is – fogalmazott az alapító igazgató.

– Ha a szeretetben megmaradunk, akkor nincs közöttünk valódi távolság, mert igenis közel vagyunk egymáshoz – e szavakkal köszönt el József atya és kérte Isten áldását az intézményre, valamint fenntartóira, ellátottaira.

Közös imádság, asztali áldás után Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. ügyvezető tulajdonosa szolgálta fel ebédadományát.

– Meghívtak erre az ünnepségre, és úgy gondolom, ilyenkor nem illik üres kézzel jönni. Egyébként öröm adni. Akinek módjában áll, megteheti, attól elvárható és illő, hogy ekként cselekedjen. Ilyen egyszerű! – jelentette ki a felajánló.

A fejedelmi menü – csirkehúsleves, sült csirkecomb petrezselymes burgonyával, süteménnyel, gyümölcsbefőttel, kenyérrel – elfogyasztása közben jó ebédhez szólt a nóta Szénási Pál szintetizátorjátéka és leánya, Anna énekhangja kíséretében.

A nap házigazdája, „műsorvezetője” pedig Farkas Pál, a Wojtyla Központ önkéntes szervező munkatársa volt. Alapos felkészültségével ma is emlékezetes „produkciót” nyújtott.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés