Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

2010 – II. János Pál-év Krakkóban

| Feltöltve: | Forrás: Magyar Kurir | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7090
Karol Wojtyla szülőföldje, Kis-Lengyelország az egykori pápa emlékévének hirdeti a 2010. esztendőt, II. János Pál halálának ötödik és születésének 90. jubileuma alkalmából. Az emlékév alkalmából kiállításokat és színházi előadásokat szerveznek egész Kis-Lengyelország szerte – szerepel a Dziennik Polski elnevezésű lap közlésében.
A kezdeményezés várhatóan fellendíti a turizmust is. A Krakkó környéki vajdasági országgyűlés és a szervezésben részt vállaló szervezet véleménye szerint II. János Pál szülőföldjének kötelessége, hogy megőrizzék az egykori pápa (1978–2005) örökségét. Karol Wojtyla május 18-án született a Karkkó közelében fekvő Wadowicében. Pápává választását megelőzően 1964 és 1978 között Karkkó érsekeként teljesítette lelkipásztori küldetésétt. Jelenleg élénk érdeklődés kíséri a közeljövőben várható boldoggá avatásának kérdését, időpontját.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés